Projekat AŽ MIZ Žepče ” Zajedno ka ljepšoj budućnosti” ide dalje – šesti susret / KOMUNIKACIJA

Projekat AŽ MIZ Žepče ” Zajedno ka ljepšoj budućnosti” ide dalje – šesti susret / KOMUNIKACIJA

U četvrtak, 23.03.2017.god., održan je šesti susret učesnica projekta „Zajedno ka ljepšoj budućnosti“,ovoga puta pod motom “Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara”, odnosno KOMUNIKACIJA.

Voditeljica projekta gđa. Amira Mehmedović na početku je kazala kako se trebamo naoružati strpljivošću kada izlazimo u društvo, jer nije isključivo da ćemo „naletiti“ na ljude koji, reklo bi se, nizašta vrijeđaju, psuju, napadaju, ustvari uopće ne vode računa kako komuniciraju.

Profesorica Munevera Ridžal govorila je o ulozi žene vjernice u porodici i društvu.  Žena vjernica doprinosi boljem razvoju društva prije svega jer odgaja buduće članove zajednice. Takođe je istakla kako su pojedine žene vjernice, u prošlosti, bilo da su katolkinje, pravoslavke, jevrejke ili muslimanke, odigrale jako važne uloge i doprinijele napretku društva.  Istakla je da se i jedna sura u Kur'anu zove po ženi , sura „Merjem“ .

Profesorica ped.psih. Vahida Bijedić održala je divnu radionicu pod nazivom „Komunikacija“. Učesnice su uživale više od  sat vremena, jer je profesorica vodila radionicu, tako da je na sve prisutne, djelovalo baš opuštajuće. Profesorica je ukazivala na značaj svake izgovorene riječi, kojim tonom se kaže, na koji način i sl. te kako izgovorene riječi mogu zauvijek pokvariti međuljudske odnose ali ih mogu i popraviti.

 

Na kraju, hvala prof. Muneveri i Vahidi na divno provedenom vremenu i druženju, te svim učesnicama koje su se odazvale na ovo druženje. Sljedeći susret je planiran za 06.04.2017.godine.  

CATEGORIES
Share This