PREDRAMAZANSKI PROGRAM u džematu Orčevići – gosti učenici i profesori Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku

PREDRAMAZANSKI PROGRAM u džematu Orčevići – gosti učenici i profesori Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku

Medžlis islamske zajednice Žepče je u saradnji sa Elči Ibrahim-pašinom medresom iz Travnika organizovao predramazanski program i predavanje u džematu Orčevići, u srijedu, 6. marta 2024. godine, nakon jacije-namaza. Program su izveli učenici i učenice pomenute medrese.

Nakon uvodnog obraćanja imama džemata, hafiza Ahmed-ef. Muhameda, prisutne džematlije su mogle uživati u prelijepom i pomalo zaboravljenom izvođenju ilahija i kasida. Prisutnima se zatim obratio glavni imam Medžlisa IZ-e Žepče, Džafer-ef. Gračić, a potom i pomoćnik direktora Medrese za nastavu, mr. Dževdet-ef. Šošić, koji je džematlijama MIZ Žepče, prenio selame direktora Medrese, kompletnog kolektiva, ali i muftije travničkog. Posebno predavanje i obraćanje, održao je profesor kiraeta, hafiz, Fahrudin-ef. Haseljić.

Ova posjeta, rezultat je dugogodišnje saradnje MIZ-e Žepče i travničke medrese, velikog povjerenja kojeg naše džematlije imaju u travničku medresu – saradnja se ogleda u tome da mnogo naših učenika pohađa travničku medresu, zekat na poljoprivredne proizvode, kojeg ukupimo na našem Medžlisu, upućujemo upravo u Travnik. Takođe, iz godine u godinu, na našem Medžlisu, sve je veći broj uplaćenih kurbana za potrebe travničke medrese.

MIZ-e Žepče zahvaljuje na posjeti i posebno čestita izvođačima večerašnjeg programa.

T. Irdin/H. Jakub

CATEGORIES
Share This