Potpisan Ugovor za gradnju objekata

Potpisan Ugovor za gradnju objekata

U četvrtak 02. oktobra 2014. godine zamjenik reisu-l-uleme mr. Husein ef. Smajić, u pratnji muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Žepče.

Nakon susreta sa glavnim imamom Izet ef. Efendićem, delegacija Islamske zajednice posjetila je Općinu Žepče i susrela se sa načelnikom gosp. Matom Zovkom i federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica gosp. Adilom Osmanovićem.

U Općini Žepče potpisani su ugovori za obnovu i izgradnju individualnih stambenih jedinica i objekata ugroženih poplavama i klizištima za 20 korisnika pomoći.
Potpisnici ugovora su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Islamska zajednica u BiH, Općina Žepče i korisnici pomoći.

Tom prilikom potpisan je i Ugovor o izvođenju građevinskih radova po sistemu "ključ u ruke" s izvođačem radova.
Ova aktivnost je dio rezultata potpisanog Protokola o saradnji između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Islamske zajednice u BiH, na realizaciji zajedničkog projekta "Pružanja podrške za sanaciju šteta prouzrokovanih poplavama i klizištima na području BiH“.
Deset stambenih jedinica gradi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica zajedno sa Islamskom zajednicom u BiH (Sead Čolić, Muhidin Čolić, Meho Mašić, Fehim Okanović, Ramka Čolić, Vahid Efendić, Medina Čolić, Mehrudin Čolić, Latif Čolić i Janja Slišković). Realizaciju projekta pratit će Općina Žepče.
Islamska zajednica u BiH samostalno će graditi još 10 stambenih jedinica, a realizaciju provedbe projekta pratit će Ured muftije zeničkog i Medžlis Islamske zajednice Žepče (Mujo Mujić, Sifet Hodžić, Sabrija Čolić, Nedžib Mujić, Bećir Dedić, Mehmed Čolić, Alilaj Šabani, Edin Čolić, Šaćir Okanović, Fejzo Efendić).
Značajna sredstva za realizaciju gore navedenog projekta obezbijedila je Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj, i to izgradnjom tri kompletne kuće, a samo jedan džemat, Kamp Lintfort, gradiće jednu kompletnu kuću, tako da Bošnjaci Njemačke grade 4 kompletne kuće.


 
video prilog možete pogledati na sljedećem linku

 

CATEGORIES
Share This