Počeli radovi na obnovi Trzanske džamije

Počeli radovi na obnovi Trzanske džamije

U ponedjeljak, 09.04.2012.godine i zvanično su počeli radovi na obnovi Trzanske džamije, jedine neobnovljene na području našega medžlisa. O njenom rušenju, te detaljima vezanim za obnovu i dospijevanje na listu nacionalnih spomenika BiH, već smo vas ranije izvještavali. Sada, hvala dragom Bogu, možemo izvijestiti da su radovi počeli. Kao što je poznato, radove izvodi firma "Građevinar Fajić" iz Mostara. Uporedo sa početkom obnove džamije, u prostorijama MIZ-e Žepče, potpisan je Ugovor o nadzoru gradnje, sa još jednom firmom iz Hercegovine, a radi se o firmi "Delta-Z Infinitinet" d.o.o Mostar. U ime medžlisa, Ugovor je potpisao predsjednik IO, gosp. Armin Beća, a u ime firme za nadzor, Ugovor je potpisao direktor, gosp. Alija Šunje.

Kada su u pitanju trenutni radovi na džamiji, po riječima poslovođe, radi se na proširivanju temelja te pripremama za početak zidanja. U svakom slučaju, trudićemo se da vas sa ovog portala redovno informišemo o toku radova na rekonstrukciji naše Alibegove (Trzanske) džamije. 

———————————————————————————-

Naš džematlija, Zihnija Berbić, ustupio nam je fotografiju iz davne 1936. godine, koja je nastala prad kapijom Trzanske džamije.

CATEGORIES
Share This