Počela rekonstrukcija džamije u džematu M.Ravan

Počela rekonstrukcija džamije u džematu M.Ravan

Mjesec maj 2011.godine, tačnije 07.05.2011.godine-Dan džamija, ostaće, kada je u pitanju džemat Mjestova Ravan, zapisan zlatnim slovima u istoriji ovoga džemata. Naime, na taj dan počela je rekonstrukcija džamije. Džamija u kojoj se trenutno obavljaju vjerske aktivnosti, hvala dragom Bogu, postala je neuslovna i skučena, a rekonstrukcijom će se proširiti prostor za namaz, biće izgrađene centralna kupola i tri male, te,  naravno, nova munara.  

                sadašnji i budući izgled džamije

Radovi su počeli, kao što smo rekli na Dan džamija, a početku radova prisustvovali su i učestvovali, pored nekoliko džematlija, imam džemata Ahmet ef. Grabus, mutevelija h.Muhamed Mujić i predsjednik građevinskog odbora Mehemed Husičić.

Vrijednost radova iznosi oko 200.000,00 KM a planirano je da se to isfinansira dobrovoljnim prilozima džematlija. Ukoliko želite da se i Vi upišete na listu vakifa ove džamije, svoje priloge možete uplatiti putem brojeva bankovnih računa MIZ-e Žepče sa naznakom "za rekonstrukciju džamije u M.Ravni", ili direktno blagajniku džemata M.Ravan.

CATEGORIES
Share This