Ozimica dobila spomen-česmu šehidima

Ozimica dobila spomen-česmu šehidima

Uz prisustvo velikog broja vjernika, šehidskih porodica iz džemata Ozimica i iz drugih džemata, dana 06.07.2012.godine, poslije džume namaza otvorena je šehidska spomen česma u džematu Ozimica. Njenom otvaranju prisustovali su gl.imam MIZ Žepče Izet ef. Efendić, predsjednik IO MIZ Žepče Armin Beća, Šemsudin Mehmedović poslanik u državnom parlamentu, Nurdžehan Šahinović savjetnik u Federalnom ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica, Muhamed Jusufović predsjedavajući Općinskoga  vijeća Žepče i druge osobe iz javnog, privrednog i kulturnog života.

Vrijednost šehidske spomen česme iznosi oko 24.000 KM. Sredstva u iznosu od 20.000 KM  obezbijeđena su zahvaljujući Federalnom ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica na čelu sa gosp. Adilom Osmanovićem i njegovom savjetniku gosp.Šahinoviću, a ostali iznos ostvaren je donacijama džematlija Ozimice.

Na centralnom stubu šehidske spomen česme uklesano je 25 imena šehida Ozimice. Svečano otvaranje je završeno dodjelom priznanja od strane Mjesne Zajednice Gornja Ozimica institucijama i osobama koje su dali svoj doprinos u ovom projektu i to: Federalnom ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica, federalnom ministru Adilu Osmanoviću, njegovom savjetniku Nurdžehanu Šahinoviću, predsjedniku građevinskog odbora za izgradnju šehidske spomen česme Fadilu ef.Imamoviću i predsjedavajućem Općinskog vijeća Žepče, Muhamedu Jusufoviću. Neka Allah dž.š.nagradi sve one koji su na bilo koji način podržali ovaj projekat.

                                                                            Fadil ef. Imamović

CATEGORIES
Share This