Omladinske aktivnosti MIZ Žepče – drugi zajednički omladinski iftar i kviz znanja

Omladinske aktivnosti MIZ Žepče – drugi zajednički omladinski iftar i kviz znanja

U prelijepom ramazanskom ozračju u „Misbah“ centru u Begov Hanu, Omladinski krug MIZ Žepče, uz koordinaciju i pokroviteljstvo MIZ Žepče, upriličio je sinoć, 04.06.2017.godine,  još jedan omladinski iftar, još jedan prelijep sohbet, a nakon toga i interaktivno druženje uz kviz općeg znanja.  Na iftaru i u samom kvizu je učestvovalo 30 učesnika, koji su kroz druženje uspjeli dosta toga i da nauče. Potencijal kojeg evidentno posjeduje naša omladina prioritetno mora biti iskorišten, naš grad i naša domovina, kao i mi sami možemo i moramo biti ponosni na naše mlade, kojima jednostavno treba  pružiti priliku.

Pobjednik kviza, koji je inače tradicionalnog karaktera, jer se dugi niz godina održava u ovoj Mjesnoj zajednici, je ekipa iz Žepča, kojoj je pripala novčana nagrada, poklon knjiga i diploma za osvojeno prvo mjesto.  Drugoplasirana i trećeplasirana ekipa je iz Begov Hana, koje su pored novčanih nagrada, dobile na poklon knjige i  diplomu za osvojeno drugo, odnosno treće mjesto.

U sklopu kviza, uručili smo i 4 pojedinačne novčane nagrade i dva poklon DVD-a „Promocija učača Kur'ana za 2017.god.“ za one učesnike koji su pokazali najveći stepen znanja unutar  grupe.

Sponzor ove aktivnosti je Medžlis IZ Žepče, kojima se najiskrenije zahvaljujemo, baš kao i domaćinima u „Misbah“ centru na toploj dobrodošlici. Sve aktivnosti vodi predsjednik OK MIZ Žepče Elvis Botić, uz koordinaciju koordinatora za rad s omladinom pri MIZ Žepče, Tutnjić Irdin ef.

Iduća planirana aktivnost je tradicionalni turnir u stonom tenisu.

CATEGORIES
Share This