Odjel za brak i porodicu MIZ Žepče –  seminar u Žepču

Odjel za brak i porodicu MIZ Žepče – seminar u Žepču

NOVA HIDŽRETSKA GODINA, NOVE AKTIVNOSTI!
Hvala Allahu koji nas je počastio vremenskim periodima, jedan od njih je i Nova hidžretska godina. Početak Nove hidžretske godine je prilika da počnemo iznova sa svojim aktivnostima u nadi da će ova godina biti još bolja i uspješnija. Prva aktivnost Odjela za brak i porodicu, u novoj godini, je radna posjeta i seminar Medžlisu Islamske zajednice Žepče.
U ponedjeljak, 30.08.2021. godine, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva zeničkog, Mevlida Adilović, posjetila je Medžlis Islamske zajednice Žepče i održala seminar za koordinatorice džemata na temu „Žena u Islamskoj zajednici i volonterski rad“.
Seminar je pozdravnim govorom otvorila kooordinatorica Medžlisa Islamske zajednice Žepče, Munevera Ridžal, koja je u svojstvu domaćina poželjela dobrodošlicu i koristan seminar prisutnima. 
Seminar je imao za cilj afirmirati ulogu i značaj aktivnosti žena u našim džematima, te uspostaviti snažniju koordinaciju i međusobnu podršku u radu koordinatorica. Seminar je posjetio i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Žepče, Džafer ef. Gračić, koji pruža nesebičnu podršku radu Odjela za brak i porodicu. S ponosom je istakao kako je ovaj Odjel na Medžlisu najaktivniji i zbog toga zaslužuje najveću podršku.
Koordinatorice džemata Odjela Žepče su mlade svršenice medresa i studentice različitih fakulteta koje svojim volonterskim radom daju svoj doprinos u radu Odjela. Pozivajući na dobro, a odvraćajući od zla čine život svrsishodnijim i ljepšim na području MIZ Žepče.
Nakon seminara koordinatorice su posjetile Spomen sobu šehida Žepča i kuću pisca Nedžada Ibrišimovića.
Uz iskrene zahvale domaćinima, posebno glavnom imamu Džaferu ef. Gračiću, upućujemo iskrene dove Uzvišenom Allahu za kabul našeg rada. Amin!
CATEGORIES
Share This