Nova 1427. hidžretka godina u Žepču

Nova 1427. hidžretka godina u Žepču

Nova 1427. hidžretska godina obilježena je u MIZ-u Žepče na tradicionalan i uobičajen način. U svim džematima na području medžlisa obilježen je dolazak Nove godine prigodnim manifestacijama. Tim povodom u džematu Balačići održana je svečanost ulaska u Kur'an 17 polaznika mektebske nastave. Detaljnije možete pogledati u rubrici "Početak učenja Kur'ana u 2006.".
U ponedjeljak 30.01.2006. poslije podne-namaza priređen je mevludski program u Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču. Program su izveli imami i hor MIZ-a Žepče. Gost-predavač na mevludu bio je muftija zenički mr. h. Ejub-ef. Dautović. Muftija je došao u pratnji gl. imama MIZ-a Zenica Jakub-ef. Salkice i dopisnika Preporoda mr. Mirnesa Kovača.
U toku mevludskog programa dodijeljene su i prispjele vakufname za slijedeće vakife:
1. Mešić Rasema-hanuma

2. Badnjar Fatima-hanuma

3. Grabus Fatima-hanuma

4. Huseinagić Uner

5. Muftić Ernad 
Po završetku mevluda zenički muftija je uručio motokultivator povratniku u džemat Vitlaci Mehić Hasanu. Motokultivator je zekjat privatne firme ITC, vl. Suad Isaković iz zenice. Suad je inače dao 10 motokultivatora povratnicima kao zekjat na svoju imovinu.
Pokrovitelj kompletne mevludske manifestacije povodom Nove hidžretske godine već 6. godinu je Badnjar Kasim, vl. privatne firme "PROGRAD".
Svim muslimanima, a posebno našim Žepčacima šrom svijeta i u domovini, želimo sretnu i berićetnu Novu 1427. hidžretsku godinu.

MIZ Žepče

CATEGORIES
Share This