Noć Kadra u Žepču 2021. godine – Ferhat-pašina džamija

Noć Kadra u Žepču 2021. godine – Ferhat-pašina džamija

U Žepču je, kako tradicija i običaji nalažu, mevludom obilježena Noć Kadra, Noć sudbine i Noć odluke. Noć bolja od hiljadu mjeseci – 27. noć mjeseca ramazana 1442.h.g., odnosno 8.maja 2021. godine. Ferhat-pašina džamija, zbog trenutne situacije i mjera zabrane i ograničenja, nije bila popunjena do posljednjeg mjesta, ali su svi prisutni, u Allahovoj blagodati ugodnog ozračja, sa velikim saburom i pažnjom učestvovali u obilježavanju ove velike noći.
Mevludski program su izveli žepački imami, glavni imami Džefer ef. Gračić i Izet ef. Efendić, naš penzionisani dugogodišnji glavni imam, uz pomoć teravih mujezina.
Nakon, kako su džematlije kazale, odličnog mevludskog programa, prisutnima se obratio glavni imam MIZ Žepče, h. Džafer ef. Gračić. Ovom prilikom je govorio o vrijednostima noći Kadra, ali sa više aspekata. 
Na kraju, uz molbu dragom Bogu da našeg glavnog imama nagradi za ove riječi, ostaje nada i molba Uzvišenom, da nam da snage da sve ove savjete iskoristimo u svom životu, kako bi uistinu od ove velike noći i bili bolji. Takođe, zahvaljujemo „sponzorima“ ovog mevluda, porodicama r.Irfana i Fuada Šečića, koji evo dugi niz godina priređuju mevludski program u povodu Noći Kadra u čaršijskoj džamiji, ovdje u Žepču. Paralelno, MIZ Žepče je pripremio i poseban program koji je emitovan na našem YouTube kanalu i Facebook stranici Medžlis Islamske zajednice Žepče. Autori su Albin i Dijana Smajlović. Kompletan program možete pogledati na sljedećem linku 

https://www.youtube.com/watch?v=NOkaWuFVDAs&t=170s

T.Ir.

CATEGORIES
Share This