Muftija zenički posjetio Željezno Polje, MIZ-e Žepče

Muftija zenički posjetio Željezno Polje, MIZ-e Žepče

U petak 17. aprila 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Žepče.

Tom prilikom muftija je u pratnji glavnog imama h.Izet ef. Efendića posjetio džemat Orčevići gdje je održao hutbu i klanjao džuma-namaz.

Nakon džuma-namaza muftija je posjetio gradilište nove džamije u ovom džematu. Glavni imam i članovi građevinskog odbora upoznali su muftiju sa dinamikom izvođenja građevinskih radova, a ova prilika iskorištena je i da se uputi poziv za učešće u izgradnji džamije u Orčevićima, Željezno Polje, uplatom na račun broj 1340500000344450, sa naznakom ”Za izgradnju džamije u Orčevićima”.

Nakon posjete Orčevićima, muftija zenički posjetio je žepačka naselja Donja Golubinja, Želeća i Zenički put u kojima je upoznat sa realizacijom projekta izgradnje i kupovine 22 stambene jedinice za stanovnike Željeznog Polja, a koje finansira Islamska zajednica u BiH. U spomenutim naseljima muftija je posjetio osam kuća koje su izgrađene za porodice Safeta Hodžića, Šaćira Okanovića, Sabrije Čolića, Fejze ef. Efendića, Edina Čolića, Muje Mujića, Medine Čolić i Esada Čolića. Porodice s kojima se muftija susreo izrazile su zahvalnost Islamskoj zajednici na pomoći u stambenom zbrinjavanju, nakon prošlogodišnjih poplava i klizišta kojima su posebno bila ugrožena naselja na području Željeznog Polja.

 

(informacija i fotografije preuzete sa www.rijaset.ba)

CATEGORIES
Share This