Muftija zenički održao sjednicu predsjednika I.O. medžlisa i sabornika

Muftija zenički održao sjednicu predsjednika I.O. medžlisa i sabornika

Muftija zenički održao sjednicu predsjednika I.O. medžlisa i sabornika sa područja muftiluka zeničkog, u Žepču

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, zakazao je sjednicu svih predsjednika I.O. medžlisa i sabornika sa područja muftiluka zeničkog u Žepču. Sjednica je zakazana i održana u četvrtak 30.10.2008.godine, sa početkom u 10.00 sati.
Na sjednici su bili prisutni svi predsjednici i sabornici medžlisa sa područja muftiluka zeničkog, izuzev sabornika iz Zenice, gosp. Huseina Smajlovića. Pored predsjednika i sabornika, sjednici je prisustvovao i sekretar i zamjenik muftije Edin ef. Kavazović, kao i glavni imama Medžlisa Žepče, Izet ef. Efendić.

Iz reda predsjednika sjednici su prisustvovali Muhamed Begagić, MIZ-e Zenica, Armin Beća, MIZ-e Žepče, Muhamed Brka, MIZ-e Maglaj, Husein Zilkić, MIZ-e Zavidovići, Edib Turalić, MIZ-e Tešanj, Fadil ef. Halilović, MIZ-e Teslić, Sabit ef. Šiljić, MIZ-e Doboj, a iz reda sabornika prisustvovali su Samir Hundur, Tešanj, Bajro ef. Džafić, Doboj, Ramo ef. Halilović; Maglaj, Hidajet Purak, Žepče i Suad Isaković, Zenica.

Sjednica je počela strogo na vrijeme, a muftija je predložio sljedeći dnevni red;

  1. izvještaj o ramazanskim aktivnostima sa područja muftiluka zeničkog
  2. razmatranje provodivosti odluke sabora I.Z.-e BiH, o uvođenju jedinstvene članarine po medžlisima od 01.01.2005.godine
  3. razmatranje mogućnosti pružanja besplatnih ( obaveznih ) vjerskih usluga članovima I.Z.-e
  4. tekuća pitanja

Po prvoj tačci dnevnog reda, muftija je detaljno informisao sve prisutne i dodatno pojasnio pisani izvještaj, koji su učesnici sjednice dobili. Svi su iskazali svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima na našem muftiluku, i pohvalili jedan kontinuirano dobar rad ovog muftiluka, na čelu sa muftijom mr. Ejub ef. Dautovićem.

– donesene su neke konkretne odluke

– date su nove sugestije i prijedlozi

– sjednica je imala veoma učinkovit tok rada, a završena je pred sami podne-namaz.

Na kraju sjednice muftija je svim prisutnim predsjednicima i sabornicima poklonio po jednu lijepu knjigu "Kasim ef. Dobrača, život i djelo". Predsjednik MIZ-e Žepče, gosp. Armin Beća, kao domaćin, također svim prisutnim je poklonio po jednu knjigu "Čuvari vjere" autora Hidajeta Purka i po jedan DVD "O islame", Hor MIZ-e Žepče.

Poslije zajedničkog klanjanja podne namaza, svi predsjednici i sabornici zajedno sa muftijom , glavnim imamom i imamom džamije, posjetili su šehidsko mezarje u G. Mahali, u Žepču. Proučili su Fatihu šehidima Žepča, razgledali Gornjomahalsku džamiju, koja je među samim šehidskim mezarima, ali je u centru grada.

Poslije ručka u našem restoranu, gosti su krenuli nazad u svoje čaršije.

CATEGORIES
Share This