Muftija Dizdarević klanjao dženazu trojici mladića koji su poginuli uoči Bajrama; Klanjao sam mnogo dženaza, ali ovo je jedna od najtežih

Muftija Dizdarević klanjao dženazu trojici mladića koji su poginuli uoči Bajrama; Klanjao sam mnogo dženaza, ali ovo je jedna od najtežih

Begov Han, MIZ Žepče, 22. juli 2021. godine

 

Više od hiljadu građana Zeničko-dobojskog kantona prisustvovalo je dženazi trojice mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći noć uoči Bajrama.

Riječima se ne može opisati tuga koja proteklih dana vlada u Begovom Hanu, a teško je svima povjerovati da Ajdin Tahić, Ajdin Grahić i Nermin Kamerić više nisu s njima. Danas su s poligona Osnovne škole Begov Han ispraćeni na vječni počinak.

Tišinu su prekidali jecaji i suze neutješnih roditelja i članova rodbine koji su i danas teško stajali na nogama shrvani od boli. O Tahiću, Grahiću i Kameriću svi imaju samo riječi hvale, a u kratkim izjavama su kazali da se radi o uzoritim mladićima koji su uvijek bili nasmijani, mirni, vrijedni i poslušni.

Dženazu na poligonu Osnovne škole Begov Han danas je predvodio muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević koji je nakon klanjanja dženaze kazao da Allah, dž. š., sve vjernike i ljude podsjeća na konačnost života na svijetu te da mu je ovo jedna od najtežih dženaza.

“Braćo, Allah kaže da je smrt bliža čovjeku od žile kucavice. Danas je Bajram, milijardu i nešto muslimana se raduje zbog te činjenice, ali je često radost pomiješana s tugom i bol s veseljem. Danas tugujemo, naša su srca žalosna jer ispraćamo tri mlada insana, tri duše, koje su stekle punoljetstvo, mi ih ispraćamo. Radi se o mladim insanima, činjenici da se desilo iznenadno. Žalost je da su jedinci u svojim porodicama i svi smo tužni. Klanjao sam mnogo dženaza, ali ovo je jedna od najtežih. Samo duše roditelja znaju kako se osjećaju, pa neću reći da znam kako vam je…”, kazao je muftija Dizdarević.

Nakon klanjanja, dženaza je krenula prema mjesnom mezarju gdje je izvršen ukop trojice mladića. Općina Žepče danas je proglasila Dan žalost na području općine zbog prerane smrti sugrađana.

E. Mehić/klix.ba

CATEGORIES
Share This