MREŽA MLADIH MIZ ŽEPČE  – ZAVRŠEN 10.TURNIR U STONOM TENISU

MREŽA MLADIH MIZ ŽEPČE – ZAVRŠEN 10.TURNIR U STONOM TENISU

U subotu, 8. 4. 2023. godine, u sali SMŠ “Žepče“ održan je, jubilarni, 10. po redu Ramazanski turnir u stonom tenisu Mreže mladih MIZ Žepče. Turnir je otvoren intoniranjem državne himne, a zatim su se prisutnima obratili glavni imam Medžlisa IZ Žepče, Džafer-ef. Gračić i Irdin-ef. Tutnjić, koordinator Mreže mladih MIZ Žepče. Istakli su da je turnir jedna lijepa tradicija, koju već desetu godinu zaredom organizuje Medžlis IZ Žepče i Mreža mladih MIZ Žepče. Glavni imam je svim učesnicima zaželio mnogo sreće, i zvanično, prvom partijom protiv Arifa Odobašića, otvorio turnir. Nakon više od četiri sata aktivnog igranja, dobili smo pobjednike 10. Ramazanskog turnira u stonom tenisu u obje kategorije, učenici osnovne škole i učenici srednjih škola i stariji. Prvoplasirani u starijoj kategoriji je Ensar Hadžić, drugoplasirani u istoj kategoriji je Bilal Bećirović, a treće mjesto je zauzeo Zijad Osmić. U kategoriji učenika osnovnih škola, prvo mjesto je osvojio Adin Pehlivanović, drugo Muhamed Tutnjić, a treći je bio Nedim Aličković. Pored novčanih nagrada pobjednici turnira su dobili na poklon priznanja i knjige. Nagrade i priznanja u ime MIZ Žepče, uručio je koordinator Mreže mladih MIZ Žepče, Irdin-ef. Tutnjić. Svim učesnicima turnira

čestitamo na fer i sportskom nadmetanju, pobjednicima na ostvarenom uspjehu, a posebno se zahvaljujemo rukovodstvu SMŠ“Žepče“ na ustupljenom prostoru i pruženoj tehničkoj pomoći. Stručnu pomoć pri realizaciji turnira pružio nam je dr. sc. Adi Mujičić. Takođe, veliko hvala i našim teravih-imamima, softama, kao i omladincima (posebno Kaniti Džinić, Majri Alispahić I Dejli Pehlivanović) na kompletnoj organizaciji, pripremi i realizaciji ovogodišnjeg turnira. Takođe, hvala Arifu Odobašiću, Nazimu Malićbegoviću, Elvisu Botiću, Amelu Naliću, Harisu Zvekiću, na svesrdnoj pomoći i aktivnom učešću na turniru.

Posebno hvala suorganizatorima turnira – Međureligijskom vijeću BiH i WorldVision, uz čiju pomoć smo ovogodišnji jubilarni turnir realizovali pod motom “Ulažemo u mentalno i fizičko zdravlje”.

T.Irdin

CATEGORIES
Share This