Predsjednik i glavni imam MIZ-e Žepče posjetili “NANSI”

Predsjednik i glavni imam MIZ-e Žepče posjetili “NANSI”

U petak, 24.06.2011.godine, predsjednik I.O. MIZ-e Žepče, gosp. Armin Beća i glavni imam Izet ef. Efendić, nakon džume namaza, posjetili su preduzeće "NANSI", Donja Golubinja. Ovo je treći posjet vrha MIZ-e Žepče, nakon "Bositex"-a i "Prograd"-a, upriličen privrednicima na području MIZ-e Žepče. Preduzeće "NANSI" je formirano 1992.godine, i tada je to bila knjigovodstvena i uslužna djelatnost, sa samo 3 uposlena. Od 1996.godine, počinje se baviti preradom drveta, da bi danas bili u samom vrhu drvno-prerađivačke industrije u BiH, sa preko 50 uposlenih. Firmu su osnovali Sinan i Zekija Mujkić, i do skoro je i vodili, sve dok Allahovom voljom, Zekija hanuma nije preselila na ahiret, a Sinan postao penzioner.

                                                               Sinan i Kenan Mujkić

Sav posao su predali djeci, sinovima Kenanu i Zenanu, koji isto tako uspješno vode "NANSI". Inače, danas, "NANSI" se bavi primarnom i sekundarnom preradom drveta, izradom polufinalnih i finalnih proizvoda i plasmanom svojih roba. U Društvu je zaposleno, kako smo i kazali, oko 50 kvalifikovanih radnika, a proizvodnja je organizovana u tri pogona, na površini od oko 20.000 m2.


                                       
Posjeduju vlastiti vozni park, vlastite sušioničke kapacitete, zatvorene kondicione hale, natkriveni skladišni prostor, poslovno-proizvodni prostor. Izuzetnu pažnju posvećuju kvalitetu svojih proizvoda i usluga. Nabavljaju samo birane vrste drveta koje zatim podliježu vrlo strogoj ulaznoj kontroli. Kvalitet se kontroliše tokom cijelog procesa obrade i proizvodnje, te se na kraju gotov proizvod još jednom detaljno provjerava.

"NANSI" je danas prisutan na inostranom tržištu i od ukupne proizvodnje, 90% izvozi u ITALIJU, VELIKU BRITANIJU, PORTUGAL, ŠPANIJU, MALEZIJU, EGIPAT, NJEMAČKU, AUSTRIJU, SRBIJU, HRVATSKU, I CRNU GORU.
Posjeduju integrisani sistem upravljanja kvalitetom i okolišem, shodno zahtjevima međunarodnih normi ISO 9001:2008.

Kada su u pitanju Sinan i rahmetli Zekija hanuma, moramo napomenuti i posjetiti se, da su oni i veliki vakifi Ferhat-pašine džamije u Žepču, konkretno, svojim sredstvima finansirali su prelijepu ogradu oko kompleksa Ferhat-pašine džamije. Tu naviku, trošenja imetka na božijem putu, prenijeli su i na sinove Zenana i Kenana, te su i oni na listi velikih vakifa, jer su dijelom finansirali  veliki projekat ograđivanja mezarja u Preku. Nadamo se da neće stati na ovim vakufima, a Allaha dragog molimo da ih nagradi prema nijetu njihovom.
 

CATEGORIES
Share This