IMAMI MIZ-e ZENICA NA MEVLUDU U DONJOJ GOLUBINJI

IMAMI MIZ-e ZENICA NA MEVLUDU U DONJOJ GOLUBINJI

Imami MIZ-e Zenica, na čelu sa glavnim imamom mr. Jakub-ef. Salkicom, u petak, 6. oktobra 2023. godine, posjetili su naš medžlis i u džematu Donja Golubinja izveli mevludski program kao dio naše mevludske, rebiul-evvelske manifestacije “Tebi, O Allahov poslaniče…” ove 1445. hidžretske godine. Mevludski program je izveden besprijekorno. Osvježenje je to, jer je zaključak Savjeta muftijstva zeničkog, da, se u dane rebiu-l-evvela, međusobno posjete imami i medžlisi, i da jedni drugima izvedu mevludski program. Tako je MIZ Žepče bio u posjeti MIZ Teslić, a domaćini smo, evo, imamima MIZ Zenica.

Kompletan program bio je u potpunosti posvećen životu Muhammeda a.s, što su prisutni sa oduševljenjem i izuzetnom pažnjom propratili. Nakon uvodnog obraćanja džematskog imama, Senad-ef. Mujića, i glavnog imama MIZ-e Žepče, Džafer-ef. Gračića, prigodno predavanje održao je mr. Jakub-ef. Salkica. Mevludska poruka Jakub-ef. bio je kur’anski ajet, “ O vjernici, klonite se mnogih sumnjičenja, neka sumnjičenja su, zaista, grijeh. I ne uhodite jedni druge i ne ogovarajte jedni druge! Zar bi nekome od vas bilo drago da jede meso umrloga brata svoga – a vama je to odvratno – zato se bojte Allaha! Allah, zaista, prima pokajanje i samilostan je.” (sura Hudžurat: 12)

Još jedna izuzetna i posebna noć – hvala džematskom Odjelu za brak i porodicu, džematskoj Mreži mladih za “slatki program”, hvala imamima MIZ Zenica na dolasku i predivnom mevludskom programu. Još uvijek smo u rebiul-evvelu – Neka nam je mubarek MEVLUD!

T.Irdin

*više fotografija na našoj FB stranici

CATEGORIES
Share This