Humanitarni koncert za djecu sa posebnim potrebama

Humanitarni koncert za djecu sa posebnim potrebama

U subotu 16. maja tekuće  godine s početkom u 18:00 sati održan je humanitarni koncert za korisnike ustanove „Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama“ iz Maglaja. Koncert je organizovao Odbor za međureligijsku saradnju Žepče, čiji je glavni inicijator bio profesor katoličkog vjeronauka Branko Radoš.

Posjetiocima se prvi obratio glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Žepču Izet ef. Efendić riječima kako je divno vidjeti humanost na djelu u našem gradu i da svi trebamo imati ravnopravan tretman bez marginalizacije bilo koje grupe u društvu. Nadalje, zahvalnost za srdačnu dobrodošlicu iskazao je i Šef misije OSCE-a ambasador Jonathan Moore koji je također bio u posjeti i „Srednjoj mješovitoj školi“ u Žepču. Naime, OSCE-e je bio glavni donator za održavanje humanitarnog koncerta uz suorganizaciju sa Odborom za međureligijsku saradnju Žepče.

Humanitarnom koncertu prisustvovali su i načelnik općine Maglaj Mehmed Mustabašić, načelnik „Policijske uprave“ Žepče Vladimir Jozinović, stručna saradnica u Međureligijskom vijeću gđa. Božana Ivelić-Katava, Ilija Barešić, pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti, kao i paroh zavidovićko-žepački protonamjesnik Zoran Živković i župnik župe sv. Ante Padovanskog u Žepču  Predrag Stojčević. Posebni gosti humanitarnog koncerta bili su korisnici „Dnevnog centra“ u Maglaju.

Na koncertu su nastupali i svoju humanost na taj način pokazali: Turbo Jazz, ženska vokalna skupina Emptianae, Band učenika SGŠ Katarina Kosača Kotromanić, vokalna skupina JU Dom  kulture Žepče.

                                                                                                Anesa Džinić

CATEGORIES
Share This