Visoka delegacija “TIKE” posjetila MIZ Žepče

Visoka delegacija “TIKE” posjetila MIZ Žepče

U nedjelju 09.08.2015.godine, delegacija TIKE (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı / Turkish Cooperation and Coordination Agency ) posjetila je MIZ Žepče. Delegaciju je predvodio gosp. Mahmut Cevik-direktor TIKE za područje Balkana.

Pored njega u delegaciji su bili gosp. Husein Sanli, direktor TIKE za BiH, te gosp. Emir Kokor, građevinski inžinjer. Delegaciju su, u MIZ-e Žepče,  dočekali glavni imam MIZ Žepče h. Izet ef. Efendić, predsjednik MIZ Žepče gosp. Armin Beća, Nurđehan Šahinović i Vedad Šečić članovi građevinskog odbora za izgradnju i rekonstrukciju Trznaske (Ali-begove) džamije, Mujo Aganović ovlašteni koordinator općine Žepče sa TIKOM, gosp. Amer Ahmić i Mujo Šišić, predstavnici MZ Željezno Polje.

 

Delegacija je posjetila gradilište Trzanske džamije koja se obnavlja u njenom autentičnom obliku iz 17.stoljeća. Vidno zadovoljni sa onim što je urađeno, obećali su novčanu pomoć potrebnu za završetak svih radova. Iskazali su takođe spremnost finansirati drugu finalnu fazu, koja podrazumijeva oslikavanje unutrašnjosti džamije i potrebnu kaligrafiju. 

 

 

 

CATEGORIES
Share This