Hadž 2018. godine – hadžije MIZ Žepče

Hadž 2018. godine – hadžije MIZ Žepče

U posljednjim danima mjeseca jula, ove 2018. godine, na području MIZ Žepče, proučene su, ili će tek biti, Ikrar-dove za buduće hadžije, koji u organizaciji Islamske zajednice u BiH, putuju ove godine, put svetih mjesta. Kada je u pitanju MIZ Žepče, na hadž ove godine, na osnovu prijava putem MIZ Žepče, a u organizaciji Rijaseta IZ-e u BiH, putuje 12 hadžija (11 iz džemata Žepče i 1 iz džemata Orčevići) i to: četiri bračna para, Rifat i Amira Mehmedović, Benjamin i Berina Hodžić, Edin i Aida Čaušević, Nijaz i Hasija Husičić, zatim, Fatima Skopljak i Šerif Krehmić, Takođe, sa našeg medžlisa, ove godine hadž će obaviti i dva bedela za naše džematlije koje su preselile na ahiret, za rahmetli Đulagu Nadžaka bedel je njegov brat hadžija Nuraga Nadžak, a za rahmetli Rabiju Bukvić iz Zavidovića, bedel je hadžija Ahmed Muhamed. Amira Mehmedović, hadž će obaviti kao vodič.

Hadžije su već prisustvovale potrebnoj obuci i seminarima, a njihov polazak put svetih mjesta planiran je u periodu od 8.-10.08.2018. godine, a povratak, ako Bog da, planiran je u periodu od 28.- 30.08.2018. godine.

Molimo dragog Allaha dž.š. da naše hadžije čuva, te da ih, ako Bog da, žive i zdrave vrati svojim kućama, a hadž primljen, Amin!

T.Ir.

CATEGORIES
Share This