Glavni imam i predsjednik I.O. posjetili “Pharmacon”

Glavni imam i predsjednik I.O. posjetili “Pharmacon”

Glavni imam h.Izet ef. Efendić i predsjednik I.O. MIZ-e Žepče gosp. Armin Beća, nastavili su posjete privrednicima i uglednim građanima našega medžlisa. Ovoga puta posjetili su firmu "Pharmacon", čiji je vlasnik gosp. Edo Halilić, veliki humanista, veliki bosanac i čovjek koji nikada nije odbio pomoći svoju islamsku zajednicu. Posjeta je realizirana u petak, 09.03.2012.godine. Izet ef. i gosp. Beća su uz čaj i kahvu razgovarali sa gosp. Halilićem o trenutnom stanju u ovom malom kolektivu, te o planovima za budućnost.

                                         Edo Halilić, vlasnik "Pharmacon"-a

Glavni imam i predsjednik su potom obišli prostorije ovoga preduzeća i nakratko razgovarali sa radnicima, koji nisu krili zadovoljstvo ovom posjetom. Inače, "Pharmacon" je firma koja je osnovana 1995.godine, a u Žepču djeluje od 2001.godine, kada je u okrilju ove firme, ustanovljena i "kćerka" firma, Privatna zdravstvena ustanova "Apoteke Halilić".

"Pharmacon" je veletrgovina lijekovima, sanitetskim materijalom, i pomoćnim ljekovitim sredstvima. Danas ima više od 200 stalnih klijenata, a u svojoj ponudi nudi proizvode najvećih BiH i svjetskih proizvođača lijekova, kao što su Bosnalijek, Bayer, Pliva, Krka…

Takođe, kada su u pitanju "Apoteke Halilić", danas imaju svoje poslovnice u Žepču, Maglaju, Begov Hanu, Zenici. Posjetu ovim apotekama karakteriše prije svega ljubaznost osoblja. Jedna od ovih apoteka nosi ime "Tina", po supruzi gosp. Halilića, Katarini, koja je takođe bila veliki humanista i voljela svoju Bosnu, Žepče i žepčake. Nažalost, Tina nas je napustila i otišla s ovog svijet veoma mlada. Međutim, njena humana djela će ostati trajno sa nama, a posebno što je njenim stopama nastavio njen suprug, gosp. Edo.
MIZ-e Žepče, želi uspjeh u daljem radu "Pharmacon"-a i "Apoteka Halilić", kao i zahvaliti gosp. Edi na svemu što je do sada uradio za IZ-u u Žepču, s molbom dragom Bogu da mu podari zdravlja i života.
Više informacija o ovim preduzećima pročitajte na http://pharmaconzepce.com/

CATEGORIES
Share This