Delegacija MIZ-e Žepče u Grazu, Austrija

Delegacija MIZ-e Žepče u Grazu, Austrija

Predsjednik I.O. MIZ-e Žepče, gosp. Armin Beća i glavni imam h. Izet ef. Efendić, boravili su u dvodnevoj posjeti Grazu, Austrija, u periodu 11. i 12. 05.2012.godine. Povod je bio polaganje kamena temeljca za izgradnju Islamskog centra u Grazu. Posjeta je započela džuma namazom, a nastavljena mevludom uoči samog polaganja kamena temeljca u subotu 12.05.2012.godine. Allahovom dž.š. voljom i odredbom, tih dana u Grazu su se desila tri prelaska austrijanaca na islam, a Allah je htio da upravo naš glavni imam i predsjednik prisustvuju takvom jednom događaju. 

Naime, za vrijeme mevluda pred polaganje kamena temeljca, na islam je prešla austrijanka, hrvatskog porijekla Natalija, a izgovaranje njenog prvog šehadeta vodio je upravo naš glavni imam h. Izet ef. Efendić. Bila je to posebna čast i posebno zadovoljstvo za našeg glavnog imama.  

Polaganju kamena temeljca prisustvovale su brojne delegacije, a prisutan je bio i reisu-l-ulema IZ-e u BiH, dr. Mustafa ef. Cerić, o čemu je naša BiH štampa već obavještavala.
Napominjemo, da smo fotografije preuzeli od kolega iz "Dnevnog Avaza" koje su pratile ovu manifestaciju, na čemu im se najtoplije zahvaljujemo.

CATEGORIES
Share This