DŽEMAT ŽEPČE – NASTAVLJENA IZGRADNJA ŠEHIDSKOG SPOMEN-OBILJEŽJA

DŽEMAT ŽEPČE – NASTAVLJENA IZGRADNJA ŠEHIDSKOG SPOMEN-OBILJEŽJA

Povoljne vremenske prilike pogoduju nastavku realizacije projekta izgradnje šehidskog spomen-obilježja, u mezarju “Trzna”, za šehide i poginule borce Armije RBiH žepačkih MZ Berek i Ciglane/Luke.

Izgradnjom ovog spomen-obilježja, ovo mezarje u džematu Žepče, poprimit će uskoro drugačiji i ljepši izgled.

Provedena je sva neophodna procedura za izgradnju spomen-obilježja, kakvog zaslužuju borci koji su poginuli u odbrani svoje Vjere i Domovine.

Vrijednost projekta je oko 50.000 KM. Dio sredstava osiguran je iz nadležnih ministarstava, Kantona i Federacije.

Do sada je urađen plato, pristupne stepenice, stubovi, a u četvrtak, 3. 10. 2024. godine, postavljena je i posebna kupola, te jarboli sa zastavama – hvala Senadu Ćatiću i Ensaru Liskovici.

Planirano je postaviti i ploču sa imenima poginulih, urediti mini parking, ukrasiti i zasaditi drveće, i cvijeće.

Radovima, od samog početka koordiniraju Zaim (Zajka) Fejzić i Edin Badnjar. Više informacija svi zainteresovani mogu dobiti od njih, kao i, ukoliko želite biti dio ovog prelijepog spomen-obilježja našim najboljim iz Bereka i sa Ciglane, takođe se možete obratiti našem Zajki i našem Edi. Planirani završetak radova je kraj ove godine. Ovom prilikom zahvaljujemo našim džematlijama, Udruženjima, vlasnicima naših firmi, fizičkim i pravnim licima, koji su finansijski podržali ovaj projekat. Neka Uzvišeni nagradi svakoga prema nijetu njegovom.

T. Irdin

CATEGORIES
Share This