Žepački “Kurs islama” u Sarajevu

Žepački “Kurs islama” u Sarajevu

Naša vrijedna grupa koja pohađa redovno Kurs islama, bila je nagrađena izletom u Sarajevo od strane našeg glavnog imama Džafera ef. Gračića i našeg profesora Ernada ef. Hadžića.
U nedjelju 3.10. ‘19. godine, u jutarnjim satima, okupili smo se ispred Medžlisa IZ-e Žepče, popunili mjesta našeg autobusa, te se zaputili ka prelijepom glavnom gradu.
Po dolasku u Sarajevo, posjetili smo Šehidsko mezarje Kovači, proučili Fatihu za ljude koji su nam branili i sačuvali domovinu, naše šehide, te saslušali kratko izlaganje profesora Ernada.
Drugo odredište bila nam je Gazi Husrev-begova džamija, jedan od najznačajnijih i najljepših spomenika islamske arhitekture u Bosni i Hercegovini, pa i na cijelom Balkanu. Profesor Ernad nas je uveo u historiju same džamije, njenog građenja i prošlosti, a mi smo se divili prizorima i čarima tog objekta.
Nakon “formalnog” dijela izleta, kursisti su dobili svoje slobodno vrijeme, te nastavili uživati u ljepoti glavnog grada, i iskoristili svoje vrijeme na najbolji način.
U poslijepodnevnim satima našli smo se ispred Vijećnice, što je označilo kraj našeg izleta.
Zahvaljujemo se našem glavnom imamu i profesoru, nadamo se da ćemo nastaviti naša druženja i putovanja u kojim zaista uživamo i čast nam je biti dio predivne priče Kursa islama u Žepču.

Amina Alić

CATEGORIES
Share This