Završni ispiti u mektebima za 2007. godinu (osvježeno 18.06.)

Završni ispiti u mektebima za 2007. godinu (osvježeno 18.06.)

Balačići

U subotu 19.05.2007. godine održani su završni ispiti polaznika mektebske nastave u džematu Balačići. Na ispitima je bilo prisutno 126 od ukupno 127 polaznika mekteba. Ukupna ocjena je odličan 5.

 

 

 

Orčevići

U subotu 19.05.2007. godine održani su završni ispiti polaznika mektebske nastave u džematu Orčevići. Na ispitima je bilo prisutno 130 od mogućih 130 polaznika mekteba. Ukupna ocjena je vrlodobar 4.

Mjestova Ravan

U subotu 02.06.2007. godine u džematu Mjestova Ravan održani su završni ispiti polaznika mektebske nastave za 2007. godinu. Ispitima su pristupili svi učenici koji su redovno pohađali mekteb. Polaznici mekteba pokazali su vrlo dobar uspjeh. Imam Ahmet-ef. Grabus zahvalio se roditeljima i prisutnim džematlijama. Najuspješnijim učenicima iz grupa dodijeljene su prigodne nagrade.

Begov Han

 

U nedjelju 03.06.2007. godine u džematu Begov Han u glavnoj džamiji održani su završni ispiti polaznika mektebske nastave za 2007. godinu. Ispitima su pristupili svi učenici koji su redovno pohađali mekteb. Polaznici mekteba pokazali su odličan uspjeh. Imam Salih-ef. Kamerić zahvalio se roditeljima, prisutnim džematlijama, a posebno donatorima u džematu koji su omogućili mnogobrojne nagrade. Gl. imam, u ime MIZ-e Žepče, dodijelio je nagrade najboljim učenicima u 5 grupa.

Pepelarska Rijeka
U nedjelju 03.06.2007. godine u mektebu Pepelarska Rijeka održani su završni ispiti polaznika mekteba. Ispitima je pristupilo 18 polaznika od mogućih 35. Prisutni polaznici pokazali su vrlodobar uspjeh. Imam Senad-ef. Mujić obratio se roditeljima izrazivši svoje žaljenje što skoro polovina polaznika nije pristupila završnom ispitu. Džematski odbor Begov Han obezbijedio je novčane nagrade za sve polaznike mekteba koji završavaju osmi razred kako u Begovom Hanu, tako i u Pepelarskoj Rijeci. Na istoj ceremoniji promovisana su 4 nova učača Kur'ana. Položili su zakletvu i potpisali istu. Medžlis IZ Žepče nagradio je nove učače, ali i najbolje polaznike u grupama.

Mračaj

Dubac

Gornja Golubinja

Donja Golubinja

Želeća

Džemat Žepče

Džemat Ozimica

Džemat Vitlaci

CATEGORIES
Share This