Vojni imami posjetili medžlis Žepče

Vojni imami posjetili medžlis Žepče

15.09.2005. , ili 13. šabana 1426. godine u sklopu svojih predramazanskih aktivnosti delegacija vojnih imama posjetila je Medžlis IZ Žepče.
 Ova delegacija na čelu sa vojnim muftijom Ismail ef. Smajlovićem i glavnim vojnim imamom Hadis ef. Pašalićem u susretu sa glavnim imamom MIZ-a Žepče Izet ef. Efendićem upoznala se sa aktivnostima Medžlisa IZ Žepče u proteklom periodu i planovima za budući rad. Delegacija je razgledala novootvorene prostorije MIZ-a Žepče, zadržala se u kratkom razgovoru sa glavnim imamom, a potom zajednički obavili ikindiju-namaz u Ferhat-pašinoj džamiji. Istog dana delegacija je posjetila šehidska mezarja u Žepču i u Željeznom Polju.
 U džematu Balačići od akšama pa do jacije izveli su mevludski program u znak sjećanja na šehide žepačke općine. U sklopu mevludskog programa džematlijama su se obratili Zuhdija ef. Ridžal mjesni imam, Izet ef. Efendić glavni imam, Hadis ef. Pašalić glavni vojni imam, a predavanje o potrebi očuvanja i izgradnji porodice održao je muftija vojni Ismail ef. Smajlović.

CATEGORIES
Share This