“Upoznaj Domovinu, domovinske zemlje i dijasporu” – Prijateljska posjeta Mreže mladih Muftijstva zeničkog

“Upoznaj Domovinu, domovinske zemlje i dijasporu” – Prijateljska posjeta Mreže mladih Muftijstva zeničkog

U okviru projekta Uprave za vjerske poslove “Upoznaj Domovinu, domovinske zemlje i dijasporu” Mreža mladih Muftijstva zeničkog je u periodu od 28. 8. 2021. godine organizirala trodnevnu posjetu Mreži mladih Muftijstva tuzlanskog.

Aktivisti Mreže mladih iz medžlisa Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Doboj, Tešanj i Teslić su prisustvovali različitim edukativnim sadržajima koji su organizirani u prostorijama Behram-begove medrese, gdje su bili i smješteni.

Projekat je delegiran od strane Uprave za vjerske poslove s ciljem zbližavanja mladih i povezivanja članova Mreže mladih s područja različitih muftiluka i mešihata, te upoznavanja domovine, kaže hafiz Abdullah Kapo, koordinator Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog.

Predavanja o temama: Mladi pred izazovima savremenog doba, Islamska zajednica kičma Bošnjačkog naroda, Uloga religioznosti u očuvanju mentalnog zdravlja mladih, Metode motiviranja mladih i vođenja ka uspješnosti, Bosanskohercegovačka porodica i genocid održali su: dr. Sead Seljubac, dr. Ahmed Hatunić, dr. Mevludin Hasanović, dr. Nermin Lapandić i dr. Midhat Čaušević. AVP radionicu vodili su hafiz Amir Hodžić i profesor Rijad Šestan.

“Mladi našeg muftijstva su oduševljeni sadržajima koji su organizirani te su sklopili mnoga prijateljstva. Uz nekoliko sjajnih edukativnih predavanja ove susrete obilježilo je prije svega prelijepo druženje, lijepa atmosfera i prijateljsko okruženje koje nije pokvarilo ni kišovito i prohladno vrijeme.”, kazao je Ahmed ef. Hrustić, koordinator Mreže mladih Muftijstva zeničkog.

Mladi su tokom trodnevnog programa obišli kulturno-historijske znamenitosti i atraktivna mjesta u Tuzli, Srebreniku i Gradačcu. Također su dio programa proveli u BCC-u gdje su kroz kuglanje i druge zabavne sadržaje produbili svoje poznanstvo, a u sali Behram-begove medrese održali sportska nadmetanja.

CATEGORIES
Share This