TEZKIRETNAMA MUFTIJSTVA VOJNOG – SJEĆANJE NA REDŽU-ef. EFENDIĆA

TEZKIRETNAMA MUFTIJSTVA VOJNOG – SJEĆANJE NA REDŽU-ef. EFENDIĆA

U džematu Balačići, u petak, 1.septembra 2023. godine, pred džumu-namaz, u prisustvu velikog broja džematlija, proučen je JaSin šehidima džemata Balačići. Učenje JaSina organizovalo je Vojno muftijstvo u saradnji sa Zeničkim mufijstvom i MIZ Žepče. Povod ovom događaju je nedavna godišnjica pogibije šehida Redže-ef. Efendića. Ispred Vojnog muftijstva prisustvovao je pukovnik Salih-ef. Grabus a ispred MIZ Žepče glavni imam Džafer-ef. Gračić.

Hatib na današnjoj džumi bio je pukovnik Salih-ef. Grabus. Tema hutbe bila je “Kultura sjećanja i pamćenja”. Aktuelnost teme na hutbi i način na koji je Salih-ef. prezentovao hutbu, izazavalo je veliku pažnu kod džematlija…

Džumu-namaz predvodio je glavni imam MIZ Žepče, Džafer-ef. Gračić.

Po tezkiretnami, koju je od ove godine ustanovio Rijaset IZ u BiH, sjećamo se naših istaknutih ličnosti, i ako Bog da, u narednom periodu, sjećanje na naše istaknute i posebne ličnosti, će biti i masovnije i uz podršku i prisustvo šire zajednice. Neka ih Uzvišeni nagradi lijepim džennetom, a nama da da snage da iz njihovog života i žrtve, uzmemo i pouku i poruku.

Z.R./T.I.

CATEGORIES
Share This