Teravih-namaz klanjat će se na području Medžlisa IZ Žepče na 25 mjesta

Teravih-namaz klanjat će se na području Medžlisa IZ Žepče na 25 mjesta

Tokom mubarek mjeseca Ramazana, teravih-namaz na području Medžlisa IZ Žepče klanjat će se na 25 mjesta. U samom gradu Žepču teravija će se klanjati u Ferhat-pašinoj džamiji, Prečkoj džamiji i žepačkom naselju Zenički put.

Tokom mubarek mjeseca, ramazanska mukabela će se učiti u svim mesdžidima i džamijama na području Medžlisa gdje su aktivni imami. Kao i predhodnih godina i ove godine posebne ramazanske noći 17. i 27. biće obilježene prigodnim vjerskim programom. Za 17.noć Ramazana Udruženje porodica šehida i poginulih boraca „ Zambak „ priredit će tradicionalni mevludski program uz iftar za sve članove šehidskih porodica, dok će za 27.noć Medžlis IZ Žepče u Ferhat-pašinoj džamiji  prirediti specijalnu svečanost  koja će  biti ujedno  i centralna svečanost u povodu ove mubarek noći za Muftiluk zenički.
Prema riječima glavnog imama Medžlisa IZ Žepče Izeta-ef. Efendića  u mjesecu Ramazanu  u Ferhat-pašinoj džamiji biće organizovana „ Ramazanska škola za žene „ što je novina u odnosu na protekle godine. Ramazanska škola održavat će se svake nedjelje, a prigodna edukativna predavanja držat će profesorice BH fakulteta. Također, kao i ranijih godina organizovana će biti i razna teološka predavanja koja će držati profesori sa Islamske pedagoške akademije i Fakulteta Islamskih nauka. Sredinom mjeseca Ramazana u organizaciji Medžlisa IZ Žepče planira se organizacija tradicionalnog Ramazanskog koncerta.

R.Agić
CATEGORIES
Share This