“Tebi, O Allahov poslaniče…” – školskom priredbom završena ovogodišnja manifestacija

“Tebi, O Allahov poslaniče…” – školskom priredbom završena ovogodišnja manifestacija

U utorak, 25.10.2022. godine, u holu Osnovne škole “Abdulvehab Ilhamija” u Željeznom Polju, nastavnici islamske vjeronauke i nastavnica Muzičke kulture, pripremili su i velikom broju prisutnih roditelja prikazali, kako obilježiti u ovom ambijentu, rođendan Muhammeda a.s. – prigodnom školskom priredbom.

Priredba je realizovana u sklopu manifestacije, “TEBI, O ALLAHOV POSLANIČE…”, koju realizuje Medžlis Islamske zajednice Žepče.

Učenjem ilahija i kasida, čitanjem tekstova o Muhammedu a.s. učenici su nastojali približiti Poslanikov život i djelo. Prisutnima se obratio glavni imam Džafer ef. Gračić, a ovom prilikom dodijelio je nagradu za najbolje ocijenjen literarni rad učenika ove škole na temu ” Volim te, o Allahov poslaniče”. Najbolje ocijenjen rad je učenice Alejne Šišić, učenice IX-3 razreda ove škole.

MIZ Žepče zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli i učestvovali u realizaciji ove priredbe, vjeroučiteljima, nastavnicima, osoblju škole, učenicima, a posebno Upravi škole, koja evo redovno uzima učešće u rebiu-l-evvelskim aktivnostima i obilježavanju rođendana Muhammeda a.s. S ovom priredbom, ovogodišnja manifestacija je završena, kao što je završio i polahko odlazi mubarek mjesec, rebiu-l-evvel.

T.Ir.

CATEGORIES
Share This