Srednjoškolci u posjeti MIZ Žepče

Srednjoškolci u posjeti MIZ Žepče

Vrijedna skupina učenica IV-2 razreda, smjer Medicinska sestra/tehničar, na čelu sa njihovim profesorom vjeronauke, Senadom Hodžićem, pokrenula je sekciju kaligrafije u sklopu časova vjeronauke. Odlučile su da udruže svoje kreativne ideje, te ih sprovedu u djelo, tako što su napravile jednu prelijepu levhu. Kroz nekoliko časova sekcije, vrijedno su radile i rezultati su zaista izvrsni. Levha napravljena od strane učenica dobila je izgled kao da su je stvarali profesionalci.
Odlučile su je pokloniti Medžlisu Islamske zajednice u Žepču, kao znak zahvalnosti za nesebičnu podršku i svaki vid pomoći koje su pružili nama srednjoškolcima, a tako i cijeloj Srednoj mješovitoj školi “Žepče”.
Početkom mjeseca decembra 2019. godine, posjetile su MIZ Žepče sa svojim profesorom, gdje su ih srdačno dočekali glavni imam Džafer ef. Gračić i sekretar MIZ Žepče, Amira Mehmedović. Uz čaj i kolače razgovarali su o samoj ideji pokretanja sekcije, njihovom radu i trudu, a kasnije o raznim temama koje su svakako bile korisne, kao što je naprimjer, vrijednost i značaj znanja i obrazovanja.
Po završetku druženja, uručile su poklon glavnom imamu koji je pokazao neizmjerno oduševljenje i zahvalnost.
Kao znak pažnje i zahvalnosti, dobile su poklone od Medžlisa, nakon čega su se učenice vratile na redovnu nastavu, zadovoljne onim što su učinile i tragom koji ostaje iza njih.

Amina Alić, IV-2

CATEGORIES
Share This