Škola hifza ide dalje!

Škola hifza ide dalje!

Danas, 6.2.2021. godine smo tu da vam prenesemo divne vijesti!
 
Poznato vam je da smo pokrenuli, uz Allahovu pomoć i dozvolu, Školu hifza u Žepču, u suradnji sa MIZ Žepče i hafizom Ahmedom ef. Muhammedom, imamom u džematu Orčevići.
 
Tako su mališani iz ovog mjesta krenuli sa hifzom prije par mjeseci, vrijedno učeći i zalažući se. Danas, kao rezultat zajedničkog truda, 5 učenika je uspješno okončalo hifz Amme džuza, dok s druge strane imamo i jednog hafiza 29. džuza. 
Hvala Allahu na ovim blagodatima!
 
Allah u Časnom Kur'anu kaže: ,,A mi smo Kur'an učinili dostupnim za pamćenje i pouku – pa ima li ikoga ko bi pouku primio?” (El-Kamer)
 
Hifz Kur'ana je ogromna blagodat za ovaj ummet, a Gospodar ovu blagodat daje samo nekim svojim robovima, što ukazuje na čast i odgovornost tih ljudi. Mi smo jako ponosni na ove mlade ljude koji će, inšallah, sutra biti uzor svima nama u dobru.
 
Moramo spomenuti uvaženog hafiza Ahmeda ef. Muhammeda, koji se mnogo trudi i zalaže za svoje polaznike hifza i koji se trudi na svaki mogući način približiti Kur'an njihovim srcima.
Dodjeli diploma prisustvovao je i glavni imam MIZ Žepče, Džafer ef. Gračić, kome se ovom prilikom želimo zahvaliti na podršci koju je ukazao članovima naše Fondacije, polaznicima i svim učesnicima u ovom hajru.
 
Polaznicima koji su savladali učenje Amme i Tebareke džuza uručene su diplome uz prigodne nagrade sa željom da ustraju na putu hifza i da ostvare još mnogo uspjeha i u konačnici postanu hafizi cijelog Kur'ana Plemenitog. 
 
Molimo Allaha da sve polaznike učvrsti na putu hifza i podari im ustrajnost i uspjeh.
Oni su naš ponos na dunjaluku, a bit će, inšallah, prvaci u džennetu, te ih pomozimo na tom putu!
 
MIZ Žepče / FONDACIJA TADŽ
CATEGORIES
Share This