Šef misije OSCE-a u BiH, ambasador Jonathan Moore posjetio Odbor za međureligijsku saradanju  Žepče

Šef misije OSCE-a u BiH, ambasador Jonathan Moore posjetio Odbor za međureligijsku saradanju Žepče

Na nedavno održanom seminaru u Tuzli, članovi odbora za međureligijsku saradnju Žepče, dogovorili su da nastave sa održavanjem zajedničkih sastanaka u narednom periodu a na kojima bi se dogovorile sljedeće zajedničke aktivnosti.

Dogovoren je sastanak za 07.04.2015.godine.

Tom zajedničkom sastanku prethodio je sastanak sa šefom misije OSCE-a u BiH ambasadorom Jonathanom Mooreom. Sastanak je inicirala koordinatorica MRV-a zadužena za Žepče, gđa. Božana Ivelić Katava. Na sastanku su još bili:  šef Terenskog ureda OSCE-a u Travniku gosp. Cristiano Barale, glavni imam medžlisa IZ-e Žepče h.Izet ef. Efendić, paroh zavidovićko-žepački protonamjesnik Zoran Živković i župnik župe sv. Ante Padovanskog u Žepču  Predrag Stojčević, sekretar OSCE-a, profesor katoličke vjeronauke u SMŠ-i Žepče Branko Radoš i sekretar medžlisa IZ-e Žepče gđa. Amira Mehmedović. Sastanak je održan u prostorijama medžlisa IZ-e Žepče.

Ambasadora smo upoznali sa aktivnostima koje smo do sada uradili i sa aktivnostima koje imamo namjeru uraditi u narednom periodu.

Ambasador Moore je bio vidno zadovoljan sa onim što je vidio i čuo od članova našeg odbora. Izrazio je svoje veliko zadovoljstvo što ovaj susret nije upriličen zbog problema ili incidenata, kako to obično biva, nego radi dogovora o budućim projektima. Obećao je da će OSCE svesrdno pomoći ovom Odboru pri realizaciji budućih projekata kao što su: Koncert za djecu sa posebnim potrebama, koji će naš Odbor upriličiti 16.05.2015.godine u Domu kulture u Žepču, izložba rukotvorina i gastronomska izložba svih naroda povodom obilježavanja Dana općine Žepče, zajednički izlet svih članova odbora u neki bliži evropski centar.

Ambasador je takođe obećao podržati edukacijske programe za obuku pisanja projekata, koji bi se mogli organizirati na jesen.  Treneri OSCE-a radili bi radionoce, sa određenom grupom ljudi, koji bi se obučili kako bi dalje u svojim zajednicama mogli samostalno pisati potrebne projekte. 

Na kraju sastanka ambasador je još jednom čestitao Odboru na dobroj saradnji i zaželio  da se tako nastavi.

CATEGORIES
Share This