PROFESORI ELČI IBRAHIM-PAŠINE MEDRESE U POSJETI MIZ-e ŽEPČE I UČENICIMA NA RAMAZANSKOJ PRAKSI

PROFESORI ELČI IBRAHIM-PAŠINE MEDRESE U POSJETI MIZ-e ŽEPČE I UČENICIMA NA RAMAZANSKOJ PRAKSI

U četvrtak, 28. marta 2024. godine, u posjeti MIZ-e Žepče i učenicima koji su raspoređeni na ramazansku praksu, boravili su profesori Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika. Nakon zajedničkog iftara, profesori su sa učenicima boravili u džematima MIZ-e Žepče, gdje su klanjali teravih-namaz, a nakon namaza se obratili prigodnim predavanjem.

Glavni imam Džafer-ef. Gračić je teravih-namaz klanjao u Čaršijskoj džamiji, u pratnji prof. Dževdeta Šošića, pomoćnika direktora Medrese, koji se poslije teravih-namaza obratio prisutnim džematlijama. Pored prof. Šošića, u posjeti su boravila još tri profesora: direktor Medrese, prof. dr. Kemal Avdagić – gost u džematu Mjestova Ravan, prof. Ahmed Omerdić – gost u džamiji “Misbah” džemat Begov Han, i prof. Abdullatif Muhamed – gost u džematu Balačići.

Uvaženi profesori su iskazali zahvalnost na gostoprimstvu koje im je ukazano te zadovoljstvo sa ramazanskim aktivnostima koje njihovi učenici provode na punktovima gdje su angažovani.

U ime Medžlisa, glavni imam Džafer-ef. Gračić, zahvalio se gostima na posjeti i održanim predavanjima te časti koju su ukazali svojom posjetom. Gostujući profesori, iskazali su zahvalnost na posebnoj saradnji koju ovaj Medžlis ima sa Elči Ibrahim-pašinom medresom – veliki je broj učenika ove medrese sa područja MIZ-e Žepče, zekat na poljoprivredne proizvode redovno MIZ-e Žepče šalje ovoj medresi, ali i svake godine, veliki je broj kurbana koje džematlije ovog medžlisa uplate za medresu u Travniku. Ova saradnja će se ako Bog da nastaviti – na obostrano zadovoljstvo.

T. Irdin

Pogledaj uvide i oglase

Povećaj vidljivost komentara

CATEGORIES
Share This