Privedeni vandali s mezarja “Trzna”

Privedeni vandali s mezarja “Trzna”

Dana 05.04.2010. godine, na mezarju u ulici Luke, skrnavljeno je 13 nišana, tako što su na istim crnim sprejom ispisani kukasti križevi i natpis "Ultras". Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo službenici policije su lišili slobode lica P.D. i N.M., oba iz Žepča, koja su privedena u prostorije za zadržavanje Policijske stanice Zavidovići na dalju kriminalističku obradu. – Izvještaj MUP-a ZDK za 05.04.2010.godine.

06.04.2010 – FTV

 Nakon što je fašističkim simbolima oskrnavljeno najveće muslimansko mezarje Trzna u Žepču, aktivisti pokreta Dosta! iz ovoga grada organizirali su potpisivanje peticije „Recimo ne fašizmu i nacionalizmu“.

Najavljeni protestni skup pokreta "Dosta" u Žepču, zbog skrnavljenja muslimanskog mezarja u ovom gradu, nije održan jer, kazali su u policiji, nije blagovremeno najavljen. Zbog sumnje da su prije dvije noći na 13 nišana na mezarju "Trzna" iscrtali fašističke i ustaške simbole, uhićene su dvije osobe s područja općine Žepče; Dragan P. rođen 1988. godine iz naselja Brankovići i Marin N. rođen 1991.godine iz naselja Goliješnica.

CATEGORIES
Share This