Predsjednik Sabora IZ-e u BiH posjetio MIZ-e Žepče

Predsjednik Sabora IZ-e u BiH posjetio MIZ-e Žepče

Predsjednik Sabora IZ-e u BiH, gosp. Safet Softić, posjetio je MIZ-e Žepče, 24.06.2013.godine. Predsjednik je u Žepču boravio u okviru svojih političkih aktivnosti. Zajedno sa svojim političkim saradnicima, održao je tribinu u Domu kulture na temu „Popis stanovništva u BiH 2013. godine“. Poslije održane tribine i nakon klanjanja akšam namaza u Ferhat pašinoj džamiji, predsjednik Sabora je posjetio MIZ-e Žepče. U službenim prostorijama Medžlisa, predsjednika je dočekao glavni imam h. Izet ef. Efendić, sa članovima IO ; h. Ćazim Huskić, Edin Šišić i Ašir Mehić, te sabornik Hidajet Purak.

Glavni imam je ukratko upoznao predsjednika sa stanjem i aktivnostima u MIZ-e Žepče. Predsjednik je iskazao svoje osobno zadovoljstvo i radost da boravi u jednom medžlisu IZ-e, koji besprijekorno funkcioniše i pored velikih teškoća i devastacija koje je doživio tokom rata. Bilo je jako zanimljivo kada je predsjednik evocirao uspomene na svoju ramazansku praksu koju je obavljao ovdje u Žepču 1984.godine, kao učenik medrese. Teravih namaz, tada, klanjao je u Trzanskoj / Alibegovoj džamiji, koja je jedina još neobnovljena džamija u Žepču. Njena obnova upravo traje, a kasni zbog komplikovane procedure oko obnavljanja spomenika kulture.

Bilo nam je zaista velika čast i zadovoljstvo što smo imali priliku makar nakratko i neslužbeno ugostiti predsjednika Sabora IZ-e u BiH, gospodina Softića, sa njegovim saradnicima.

CATEGORIES
Share This