PREDRAMAZANSKE RADIONICE ZA POLAZNIKE MEKTEBA MIZ ŽEPČE

PREDRAMAZANSKE RADIONICE ZA POLAZNIKE MEKTEBA MIZ ŽEPČE

U organizaciji Odjela za brak i porodicu MIZ Žepče, aktivisti Sara Botić, Elha Karahasanović, Lamija Tutnjić i Amira Mehmedović, u nedjelju 25. februara 2024. godine, u prostorijama Ferhat-pašine džamije u Žepču, realizovane su tri radionice za djecu uzrasta od 3-10 godina. Na sve tri radionice, prisustvovalo je 100 dječaka i djevojčica.

Na samom početku radionica, Sara Botić i Elha Karahasanović, održale su djeci kratko predavanje o mjesecu ramazanu i kroz kratka pitanja provjerile stečena znanja.

Djeca su imala priliku da kroz kreativne radionice, bojenje raznih ramazanskih crteža, pravljenje ramazanskih ukrasa i mali projekat, naučiti pojedinosti o mjesecu ramazanu i njegovim ljepotama.

O ramazanu, prisutnim majkama, kratko predavanje održala je muallima Amira Mehmedović, koja je zajedno s njima i polaznicama Halke, pripremila slatke poklone za učesnike radionice.

Cilj radionice bio je približiti, proširiti znanje i dodatno omiliti mjesec ramazan našim najmlađima.

Hvala našoj dječici, njihovim roditeljima, imamima džemata Žepče, kao i glavnom imamu MIZ Žepče, Džafer-ef. Gračiću, i svim onima koji su svesrdno podržali ovaj projekat, uz želju da se ponovo u ovolikom broju družimo, u nekom od naših džemata i mekteba.

Za “slatki dio” radionice, pobrinuli su se roditelji jedne od najmlađih polaznica radionice, naše Emme, na čemu se takođe zahvaljujemo – molimo Uzvišenog da nagradi svakoga prema nijetu njegovom !

T. Lamija/T. Irdin

CATEGORIES
Share This