PREDRAMAZANSKA MOLBA – Mreža mladih MIZ Žepče

PREDRAMAZANSKA MOLBA – Mreža mladih MIZ Žepče

Poštovana omladino, momci i djevojke, i mladi uopće, bivši i sadašnji stipendisti MIZ Žepče – ovom prilikom u ime Mreže mladih MIZ Žepče, želim vam pored iskrenih selama, zaželjeti svako dobro i uputiti dovu Uzvišenom da nas i vas čuva. Osjećam potrebu da vam se kao koordinator obratim i pozovem na činjenje dobra. Do mubarek ramazana je još 20-ak dana – dani su u kojima se “dobro posebno nagrađuje” ali i loše djelo se u ovim danima i noćima, posebno bilježi – toga se čuvajte!
Zato, draga omladino, u svjetlu mubarek mjeseci u kojima smo i koji nam slijede, želim vas pozvati da se “takmičite u dobru”, i “da ne učestvujete u grijehu i neprijateljstvu” – želim vas zamoliti da se u svojoj ulici, mahali, selu, džematu, prije svega javite vašim imamima i stavite na raspolaganje. Posebno se obazrite na svoj komšiluk. Koordinirajte svoje omladinske aktivnosti s vašim imamima – osluškujte potrebe džemata, džamije – džamije vas trebaju. “Umijte” vaše džamije u ove predramazanske dane…
Obazrite se na starije – na njih posebno. Pomozite im da podignu penzije, pomozite im da odu do prodavnice, pomozite im da odu do doktora, pomozite im da odu do apoteke, pomozite im da bar izađu negdje gdje su poželjeli, pomozite im kako god i budite im pri ruci. I ove godine, Božijom voljom, nastojat ćemo realizovati naše uobičajene ramazanske omladinske projekte, koje smo i do sada tokom ramazana realizovali – i bez tih aktivnosti možemo uraditi mnoštvo hairli djela – i da budemo “od onih koji će raditi dobro i pozivati na dobro”, da budemo “od onih koji će odvraćati od zla i sprječavati da se čini zlo”. Ovo je prilika da u ovim mubarek danima mjeseca Ša'bana budemo na pomoći jedni drugima, a pogotovo onima kojima je pomoć sada potrebna. Ovdje posebno pozivam stipendiste MIZ-e Žepče. Njih posebno molim da se jave svojim efendijama, da se stave na raspolaganje te da volontiraju u bilo kojoj organizaciji koja je na pomoći drugima. Vi stipendisti MIZ-e Žepče morate biti drugačiji od drugih.
Uz dovu Uzvišenom da nas sve čuva, iskreno vas selamim.

koordinator MM MIZ Žepče, Irdin-ef. Tutnjić

Žepče, 15.februar 2024. godine/5. ša'ban 1445. hidžretske godine

CATEGORIES
Share This