Posjeta Tuzli

Posjeta Tuzli

U nedjelju, 31.10.2021. godine, polaznici Kursa islama iz Žepča, krenuli su u Tuzlu da posjete Behram-begovu medresu. Put je protekao u opuštenoj i veseloj atmosferi. U medresu smo stigli oko 11 h. Ljubazni domaćini već su nas čekali sa pripremljenim doručkom.

Naš domaćin bio je Rijad Šestan, bibliotekar i koordinator Kursa islama u Tuzli. Malo je reći da smo ostali oduševljeni sadržajima koje Behram-begova medresa nudi svojim učenicima. Muški i ženski internat, amfiteatar, dvorana, bogata biblioteka, sportski tereni i teretana, samo su jedan dio bogate infrastrukture ove odgojno-obrazovne ustanove. Važno je napomenuti da smo svi od domaćina dobili vrijedne poklone: Kur'an Časni, nekoliko knjiga i časopis učenika medrese. U džamiji koja se nalazi u kompleksu medrese, klanjali smo podne-namaz. Nakon obilaska medrese, uputili smo se Kapiji, te proučili Fatihu za sedamdeset i jednu osobu, za mlade živote koji su ugašeni 25. maja 1995. godine.

Trebamo se truditi da život proživimo sa što više uspomena vrijednih pamćenja, a ovaj dan bismo definitivno svrstali u jedan od tih dana.

Polaznica Kursa islama Žepče,

Ilda Ahmić

CATEGORIES
Share This