Polaznici “Kursa islama” iz Gradačca posjetili Žepče

Polaznici “Kursa islama” iz Gradačca posjetili Žepče

U nedjelju 01.04.2007. godine polaznici "Kursa islama" iz Gradačca posjetili su svoje kolege i kolegice u Žepču. Njih 32 sa svojim voditeljem Nusret-ef. Kurjakovićem stigli su u Žepče u ranim jutarnjim satima. Zajedno jednim autobnusom odvezli smo se do Begov Hana u Edukativno-sportski centar "Misbah".
 U pomenutom centru, u velikoj sali održali smo debatu na temu "Muhamed a.s. kao vječiti uzor". Ova tema upriličena je povodom rođendana Muhameda a.s. koji je obilježen samo dan ranije.Debatanti iz Gradačca bili su Amela Iskrić, Almedina Halilović i Benjamin Kozica, a debatanti iz Žepča bili su Indira Badnjar, Enisa Mehmedbašić i Lejla Pehlivanović.
Završne riječi na debati dali su Nusret-ef. Kurjaković, gl. imam MIZ-e Gradačac i Izet-ef. Efendić, gl. imam MIZ-e Žepče.
Moderator na debati bio je Suljo-ef. Grabus. Po završetku ovoga dijela svi učesnici ponovo zajedno jednim autobusom vratili su se u Žepče. U dvije grupe obišli su Žepče, Šehidsko mezarje, Spomen sobu šehidima Žepča, Ferhat-pašinu džamiju, Omladinski klub i službene prostorije MIZ-e Žepče.

Polaznici su poslije skromnog zajedničkog ručka u restoranu Medžlisa imali slobodno druženje. Iz Žepča poručuju, bilo je kratko, ali lijepo, dođite nam opet!

CATEGORIES
Share This