Održano takmičenje iz Islamske vjeronauke za osnovne škole općine Žepče

Održano takmičenje iz Islamske vjeronauke za osnovne škole općine Žepče

Općinsko takmičenje  učenika VIII i IX razreda osnovnih škola općine Žepče  i I razreda Srednje mješovite  škole u Žepču   za školsku 2015./2016. godinu održano je u subotu, 09. 04. 2016. godine u osnovnoj školi ”Žepče” u Žepču.  Takmičenju je pristupilo 8 učenika  VIII razreda, 8 učenika IX razreda i  6 učenika I razreda Srednje mješovite škole ”Žepče”, ukupno 22 učenika. Škola domaćin je pripremila optimalne uslove za održavanje takmičenja i boravak učenika i njihovih vjeroučitelja.

Glavni imam MIZ-e Žepče, h. Izet ef. Efendić kratko se obratio učenicima i proglasio takmičenje otvorenim. Zatim se pristupilo testiranju koje je trajalo 60 minuta.

Nakon pregledanih radova  i sabranih bodova,  glavni imam Izet ef. Efendić je proglasio pobjednike i uručio im priznanja i novčane nagrade.  Rezultati takmičenja su sljedeći:

Rezultati  za VIII razrede:

·         Prvo mjesto: Fišić Mirad , Osnovna škola” Begov Han”  

·        Drugo mjesto: Kamerić Harun, Osnovna škola” Begov Han”   

·        Treće mjesto: Omerašević Halida, Osnovna škola ”Žepče”

Rezultati za IX razrede:

·         Prvo mjesto : Žuna Anida, Osnovna škola ”Begov Han”

·        Drugo mjesto: Omerović Mubina, Osnovna škola ”Abdulvehab Ilhamija“, Željezno Polje

·        Treće mjesto: Efendić Elmedin, Osnovna škola ”Abdulvehab Ilhamija“, Željezno Polje

Rezultati za I razrede SMŠ ”Žepče” :

·        Prvo mjesto: Omerašević Nadina

·        Drugo mjesto: Jusufović Amila

·        Treće mjesto: Husić Elmedin

 

Nakon proglašenja najboljih učenika, uslijedilo je proglašenje najuspješnijih vjeroučitelja u školskoj 2015./2016. godini. U kategoriji vjeroučitelja koji predaju u osnovnim školama, epitet najuspješnije je, sada već tradicionalno, ponijela prof. Munevera Ridžal, dok je u kategoriji vjeroučitelja koji predaju u SMŠ „Žepče“, najbolji, prof. Suljo ef. Grabus.

      Iskreno čestitamo svim laureatima i želimo im da nas u što boljem svjetlu predstave na    kantonalnom takmičenju, a medžlisu i školi domaćinu zahvaljujemo na finansijskoj i tehničkoj podršci pri realizaciji ovog takmičenja!

Predsjednik aktiva vjeroučitelja:

 

Ernad Hadžić

CATEGORIES
Share This