ODRŽAN MALONOGOMETNI TURNIR MREŽE MLADIH MIZ ŽEPČE

ODRŽAN MALONOGOMETNI TURNIR MREŽE MLADIH MIZ ŽEPČE

Dana 25.8.2022. godine održan je malonogometni turnir u džematu Jastrebac. Turnir je organizovala Mreža mladih džemata Jastrebac u koordinaciji sa MM MIZ Žepče. Program i takmičenje otvoreni su intoniranjem himne naše domovine, nakon čega je polaznik mekteba džemata Jastrebac, Murtić Muhamed, proučio kraći odlomak iz Kur'ana. Na otvaranju turnira u ime domaćina obratio se imam džemata Jastrebac, Jakub -ef. Hadžić, koji je izrazio dobrodošlicu svim učesnicima i ukazao na značaj današnjeg druženja.
Na turniru je ukupno učestvovalo 14 ekipa.
Prvo mjesto osvojila je ekipa “Bistrica”.
Drugo mjesto osvojila je ekipa “Jastrebac “.
Treće mjesto osvojila je ekipa “Galaxy”.

Za najboljeg igrača na turniru izabran je Menzilović Ajdin.
Za najboljeg strijelca na turniru izabran je Bećirović Bilal.
Za najboljeg golmana na turniru izabran je Ahmić Alem.
Pehar za”fair play” pripala je ekipi “Jastrebac 1”.

Nakon prvog odigranog kola uslijedila je pauza za podne-namaz kojeg su učesnici klanjali u džamiji. U džamijskoj divanhani su odmorili uz kahvu i sok. Svim polaznicima organizator je obezbjedio i sendviče.
Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su se odazvali našem druzenju. Voditelj programa je bila Hajrija Bećirović koordinator Mreže mladih džemata Jastrebac. Mladi džemata Jastrebac su danas bili na visini zadatka. Posebnu zahvalnost želimo iskazati našim sponzorima bez čije podrške ne bismo mogli realizirati današnje druženje. Molimo Uzvišenog Allaha da ih nagradi i poveća im nafaku. Amin.

H.B./T.Ir.

CATEGORIES
Share This