Održano mektebsko takmičenje za 2013./2014. m. godinu !

Održano mektebsko takmičenje za 2013./2014. m. godinu !

Džemat Begov Han, MIZ-e Žepče, u nedjelju 20.04.2014.godine, bio je domaćin i ovogodišnjem takmičenju polaznika mekteba sa nivoa MIZ-e Žepče. Takmičenje je obavljeno iz tri kategorije, i to, iz Općeg znanja, te Kiraet mlađi i stariji uzrast. Takmičenje je počelo u 09.00 sati, i pristupilo mu je 42 takmičara iz svih naših džemata. Testu općeg znanja pristupilo je 13 takmičara, dok je za Kiraet mlađi uzrast, pristupilo 18 a za stariji uzrast, pristupilo je 11 takmičara.

Takmičenje je otvorio glavni imam MIZ-e Žepče, h.Izet ef. Efendić, a sam tok takmičenja pratila je i komisija u sastavu; Za Kiraet – Senad ef. Mujić, predsjednik, Ahmed ef. Muhammed, član, i Irdin ef. Tutnjić, član. Za Opće znanje – Ramo ef. Hodžić, predsjednik, Suljo ef. Grabus, član, i Miralem ef. Okanović, član. Nakon provedenog testiranja, Komisija je saopćila i rezultate, te proglasila ovogodišnje pobjednike na sljedećim nivoima.
Rezultati su sljedeći; Kategorija Opće znanje 
3. mjesto – Hadžić Sumeja, džemat Ozimica 
2. mjesto – Bećirović Samed, džemat Jastrebac 
1. mjesto i naš predstavnik na takmičenju na nivou Muftiluka je Ščulić Džejlana, džemat Begov Han.
Kategorija Kiraet, uzrast od VII – IX razreda osnovne škole 
3. mjesto – Tutnjić Omer, džemat Orčevići 
2. mjesto – Murtić Sabira, džemat Jastrebac 
1. mjesto i naš predstavnik na nivou Muftiluka je Huskić Venesa, džemat Begov Han.
Kategorija Kiraet, uzrast od I do VI razreda osnovne škole 
3. mjesto – Mujić Sufjan, džemat Balačići 
2. mjesto – Memčić Hasan, džemat Begov Han 
1. mjesto i naš predstavnik na nivou Muftiluka je Kamerić Harun, džemat Begov Han.
Glavni imam je u ime MIZ-e Žepče, za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto, uručio novčanu nagradu i po jednu lijepu knjigu s posvetom, te prvoplasiranim zaželio puno uspjeha na takmičenjima koja slijede na nivou Muftiluka. Posebno je čestitao Salih ef. Kameriću, imamu u džematu Begov Han, čiji su takmičari osvojili prva mjesta u svim kategorijama, tako da je džemat Begov Han, ukupni pobjednik na ovogodišnjem mektebskom takmičenju.
Takođe, ovom prilikom, zahvaljujemo Osnovnoj školi „Begov Han“, koja je ustupila svoje učionice za takmičenje iz Općeg znanja.

                                                                                          I.T.

CATEGORIES
Share This