Održano mektebsko takmičenje na nivou muftiluka zeničkog

Održano mektebsko takmičenje na nivou muftiluka zeničkog

Medžlis islamske zajednice Žepče domaćin je mektebskom takmičenju na nivou muftiluka zeničkog za mektebsku 2010/2011. godinu.Takmičenje je održano u Ferhat-pašinoj džamiji i u zgradi MIZ-e Žepče, 14.05.2011.godine. Takmičenju je pristupilo ukupno 21 takmičar, i to 7 takmičara za Test općeg zanja, 7 takmičara za Kiraet uzrast do 12 godina i 7 takmičara za Kiraet uzrast preko 12 godina.
 


Prisutni su bili muftija zenički mr.Ejub ef. Dautović, sekretar muftiluka zeničkog Edin ef. Kavazović, glavni imami svih medžlisa muftiluka zeničkog, muallimi takmičara te roditelji. Takođe, prisutni su bili i članovi komisije u sastavu; hfz. Amir ef. Kaknjo, hfz. Hidajet ef. Talić i hfz. Nermin ef. Ibrahimović. Testiranje iz Općeg znanja obavljeno je u zgradi medžlisa uz prisustvo Bajre ef. Džafića, glavnog imama MIZ-e Doboj.

Takmičenje je počelo u 09.30 sati, a sam takmičarski dio je završen do 11.00 sati, kada je za sve takmičare i njihove maullime organiziran ručak u restoranu "Mala Trzna". Za to vrijeme komisije su obavile svoj dio posla, te je u 12.00 sati u Ferhat-pašinoj džamiji uslijedilo saopćenje razultata i proglašenje pobjednika po kategorijama. Muftiluk zenički je za sve takmičare priredio skromne nagrade i priznanja za roditelje takmičara, a uručio ih je u ime muftiluka zeničkog glavni imam MIZ-e Žepče, Izet ef. Efendić.

Rezultati po kategorijama izgledaju ovako;
Prvo mjesto u kategoriji Opće znanje, osvojila je Šejma Kamerić, MIZ-e Žepče, muallim Salih ef. Kamerić. Nagradu i priznanje uručio je glavni imam MIZ-e Doboj, Bajro ef. Džafić.

Prvo mjesto u kategoriji Kiraet-mlađi uzrast osvojio je Kerim Šarić, MIZ-e Zenica, muallim hfz. Enes ef. Beganović. Nagradu i priznanje uručio je glavni imam MIZ-e Zavidovići, Sulejman ef. Efendić.

Prvo mjesto u kategoriji Kiraet-stariji uzrast, osvojila je Lejla Sejmenović, MIZ-e Tešanj, muallim Salih ef. Haušić. Nagradu i priznanje, u ime muftiluka zeničkog, uručio je glavni imam MIZ-e Zenica, Jakub ef. Salkica.

Lejlin nastup, odnosno učenje sure El-Adijat, možete pogledati na linku
http://www.youtube.com/watch?v=2pu_Yi7cg6E&feature=youtube_gdata

Muftiluk zenički, na takmičenju na nivou Rijaseta, predstavljat će; Šejma Kamerić – MIZ-e Žepče, Kerim Šarić – MIZ-e Zenica i Lejla Sejmenović – MIZ-e Tešanj. Želimo im puno uspjeha i dobre rezultate !
——————————————————————————
——————————————————————————
Za vrijeme pauze na takmičenju, muftija zenički je u pratnji predsjednika MIZ-e Žepče, gosp. Armina Beće i glavnog imama MIZ-e Žepče Izet ef. Efendića, prisustvovao svečanom otvaranju dječijeg vrtića "MUMI" u Gornjoj Mahali u Žepču. Inače, ovo je prvi privatni vrtić za djecu u Žepču. Vlasnik je g-đa Velida Šečić, prosvjetni radnik u O.Š. "Žepče" u Žepču.

 

CATEGORIES
Share This