Obilježena “Noć bolja od hiljadu mjeseci”

Obilježena “Noć bolja od hiljadu mjeseci”

U petak 26.Ramazana 1432.h.g/26.08.2011.godine, u džematu Žepče obilježena je veličanstvena "noć bolja od hiljadu mjeseci"-27.noć Ramazana, Lejletu-l-Kadr. U skladu sa tradicijom u ovom džematu, dugom nekoliko desetina godina, mevlud su, u povodu noći Kadra, i ove godine priredili Irfan i Fuad Šečić sa svojim porodicama.
Ovoga puta Ferhat-pašina džamija nije mogla primiti sve one koji su željeli ovu noć provesti u džamiji i u veličanju Allaha dž.š. te se klanjalo i ispred džamije.  
Mevludski program izveli su članovi hora MIZ-e Žepče, potpomognuti imamima iz ovoga džemata. U sklopu mevludskoga programa, i ovoga puta uručena je vakufnama, novom velikom vakifu MIZ-e Žepče. Zbog posebnoga zalaganja i finansiranja uređenja mezarja u Preku, vakufnama je uručena gosp. Kenanu Mujkiću, sinu takođe velikoga vakifa rahm. Zekija hanume Mujkić. Naime, Kenan je finansirao dio uređenja mezarja u Preku, u iznosu preko 15.000 KM. Vakufnamu je uručio predsjednik I.O. MIZ-e Žepče, gosp. Armin Beća.
Nakon uručenja vakufname, nastavljen je mevludski program, a po njegovom završetku, prisutnima se obratio gost predavač, dr. Zuhdija Adilović, dekan IPF-a u Zenici. Dr. Adilović je veoma drag gost u džematu Žepče, i uvijek se njegovo izlaganje prati sa posebnom pažnjoim. Tako je bilo i ovoga puta, kada je dr. Adilović govorio o vrijednostima noći Kadra ali i o čovjeku kao Allahovom namjesniku na zemlji, te o odgovornosti za preuzeti emanet.

Na kraju, molimo uzvišenoga Allaha dž.š. da dr. Adilovića nagradi za njegov trud i riječi upućene prisutnima, a isto tako neka dragi Bog nagradi i porodice Šečić, organizatore mevluda, te da im da snage da i ubuduće nastave sa ovim hairli djelom, amin!

CATEGORIES
Share This