Muftija zenički u posjeti O.©.”Alija Nametak” Begov Han

Muftija zenički u posjeti O.©.”Alija Nametak” Begov Han

U utorak, 12.06.2012.godine, O.Š."Alija Nametak" Begov Han, posjetio je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović i sekretar muftiluka Edin ef. Kvazović. Domaćini su bili direktor škole Adil Gačić, glavni imam MIZ-e Žepče h. Izet ef. Efendić, te vjeroučitelj Munevera Ridžal. Ovom prilikom, muftija je došao u Begov Han da lično uruči priznanje vjeroučitelju Muneveri Ridžal.

Munevera je ponovo najuspješniji vjeroučitelj na području, ne samo medžlisa Žepče, nego i na području muftiluka zeničkog. Protekle tri godine zaredom, Muneverini učenici bili su u samom vrhu svih takmičenja koji su održavani kako na muftiluku tako i na Rijasetu. I ove godine, Sanida Zahirović, učenica O.Š. "Alija Nametak" Begov Han, zajedno sa Muneverom, osvojila je 3. mjesto pojedinačno i 2. mjesto ekipno, na takmičenju provedenom za nivo Rijaseta IZ-e u BiH.
Uručujući ovo priznanje Muneveri, muftija je svojim dolaskom u školu, u Begov Han, tako odao počast i čestitao upravi škole, bez obzira što je Munevera prisustvovala prijemu za najbolje muallime i vjeroučitelje muftiluka zeničkog, u Uredu muftije 07.06.2012.godine.

CATEGORIES
Share This