MIZ ŽEPČE – OKONČAN IZBORNI PROCES – NOVI ČLANOVI IO I DELEGATI SKUPŠTINE MIZ ŽEPČE

MIZ ŽEPČE – OKONČAN IZBORNI PROCES – NOVI ČLANOVI IO I DELEGATI SKUPŠTINE MIZ ŽEPČE

U periodu od 7.12. 2018. godine pa do 22.12.2018. godine, u kompletnoj Islamskoj zajednici u BiH, pa tako i u MIZ Žepče, provedeni su izbori za sljedeće nivoe; birani su članovi Džematskih odbora, delegati za Skupštine medžlisa, članovi Izvršnog odbora, te delegati za izbor sabornika IZ-e u BiH. Pri MIZ Žepče, glavnu izbornu komisiju činili su Amira Mehmedović, predsjednik, te mr. Benjamin ef. Hodžić i Irdin ef. Tutnjić, članovi. Izbori su po uputama i pravilima Glavne izborne komisije Rijaseta i Okružne izborne komisije muftijstva zeničkog, u potpunosti pripremljeni i realizirani. U svim džematima održani su izbori za članove Džematskih odbora,  delegate za novi saziv Skupštine medžlisa i delegate za izbor sabornika. Ti izbori su održani 07.12.2018. godine. Izborna komisija MIZ Žepče je obišla sva biračka mjesta u svim našim džematima i lično se uvjerila u pripreme i sam tok izbora. Nakon verifikacije od strane Okružne izborne komisije muftijstva zeničkog, novoizabranim članovima džematskih odbora, te delegatima skupštine i delegatima za izbor sabornika, uručena su rješenja. Novi Džematski odbori su uglavnom konstituisani po džematima, a u subotu 22.12. 2018. godine, održana je i konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine MIZ Žepče. Radom Skupštine, odlukom zastupnika, predsjedavao je Muhamed Moranjkić.  Prema Pravilniku o radu, Skupština broji 33 delegata. Njih 27 prisutnih, nakon verifikacije njihovih mandata, imali su i obavezu biranja novih članova IO MIZ Žepče. Birali su između predloženih 12 kandidata, 6 novih članova u novi saziv Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Žepče. Nakon glasanja kompletan glasački materijal je proslijeđen Okružnoj izbornoj komisiji muftijstva zeničkog, a nakon potvrde i verifikacije samog izbornog procesa, donosimo imena novoizabranih članova Izvršnog odbora MIZ Žepče za period 2019-2022. godine. To su:

  1. Huskić Ćazim
  2. Šišić Edin
  3. Ridžal Munevera
  4. Malićbegović Jasmin
  5. Hadžić Suvad
  6. Ajan Ferid

Iz reda imama, novi članovi IO MIZ Žepče su mr. Benjamin ef. Hodžić (džemat Žepče) i Ahmet ef. Grabus (džemat Mjestova Ravan).       

Po položaju član Izvršnog odbora je i glavni imam Medžlisa. Novoizabrani članovi na prvoj sjednici između sebe izabrat će predsjednika Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Žepče. Ta sjednica se očekuje polovinom mjeseca januara 2019. godine, takođe nakon odobrenja i potvrde Okružne izborne komisije muftijstva zeničkog.

Novoizabrani članovi skupštine MIZ Žepče po džematima su:

Šečić Vedad, Žepče

Kulašin Helmedin, Žepče

Moranjkić Muhamed, Žepče

Mujić Eniz, Balačići

Efendić Mustafa, Balačići

Memčić Sulejman, Begov Han

Kamerić Sidik , Begov Han

Efendić Nesib, Begov Han

Hodžić Elmin, Biljevina

Krehmić Avdo, Biljevina

Krehmić Mirzet, Biljevina

Ahmić Hurmo, Brižđe

Ahmić Abdulah, Brižđe

Hajdarević Armin, Želeća

Mehić  Ašir, Želeća

Efendić Dženis, Donja Golubinja

Alić Rasim, Donja Golubinja

Efendić Fejzo, Gornja Golubinja

Bečić Faruk, Gornja Golubinja

Murtić Azem, Jastrebac

Bećirović Ašir, Jastrebac

Jusufović Nihad, Mračaj

Memčić Safet, Mračaj

Mujić Jusuf, Mjestova Ravan

Grabus Himzo, Mjestova Ravan

Hadžić Ernad, Ozimica

Ajan Ejub, Ozimica

Mehinović Mehmed, Šahmani

Čolić Hasan, Šahmani

Ibrić Salih, Orčevići

Sinanović Zijad, Orčevići

Prijić Kasim, Vitlaci

Badnjar Edin, Vitlaci

Na samoj sjednici skupštine MIZ Žepče, u prostorijama Ferhat-pašine džamije u Žepču, prisutnim delegatima obratili su se glavni imam MIZ Žepče, Džafer ef. Gračić, te dosadašnji predsjednik IO MIZ Žepče gosp. Armin Beća.

T.Ir.

CATEGORIES
Share This