MEVLUDOM ZA ŽENE ZAVRŠENA MANIFESTACIJA ,,TEBI, O ALLAHOV POSLANIČE…”

MEVLUDOM ZA ŽENE ZAVRŠENA MANIFESTACIJA ,,TEBI, O ALLAHOV POSLANIČE…”

Tradicionalnim centralnim mevludom za žene, koji je ove godine održan u džematu Balačići, u nedjelju 22.10.2023. godine, završena je vjersko-kulturna manifestacija MIZ-e Žepče “Tebi, O Allahov Poslaniče…”

Nakon klanjanja podne-namaza, riječi dobrodošlice uputio je imam džemata Balačići, Zuhdija-ef. Ridžal. 

Takođe, u ulozi domaćina, u ime MIZ-e Žepče, glavni imam Džafer-ef. Gračić zahvalio se džematlijkama na odzivu i poželio dobrodošlicu, posebno gošćama – dr. Safiji Malkić, prof. Ameli Brdar i Aidi Hadžić.

Koordinatorice halki Kur'ana MIZ Žepče, polaznice halki Kur'ana  i aktivistice Mreže mladih MIZ Žepče, su učenjem  Kur’ana, ilahija, tekstova o Poslaniku a.s. – izvele mevludski program.

Gost predavač na ovoj svečanosti bila je dr. Safija Malkić, rukovoditelj Odjela za brak i porodicu u Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice.

Dr. Malkić je u svom obraćanju ukazala na važnost žene kroz sve njene uloge, kao majka, suprug i kćerka.

“Ukoliko shvatimo našu ulogu i obaveze lakše ćemo se suočavati sa iskušenjima koja nas zadese. Brinuti se najprije o sebi, a tek nakon toga preuzeti brigu o drugima.

Velika je uloga žene u svakom pogledu, jer majke su te koje odgajaju generacije koje će biti na putu dobra i istine. Trebamo preuzeti dati emanet, te ga svjesno i savjesno ispuniti.” – rekla je u svom obraćanju dr. Malkić.

Skromne poklone, kao znak zahvale, gošćama, uručila je koordinator Odjela za brak i porodicu MIZ-e Žepče, prof. Munevera Ridžal.

Na kraju, hvala na vrhunskoj organizaciji, a posebno hvala polaznicama halke Kur'ana džemata Balačići, koje su svojim ukusnim jelima počastile prisutne.

Učenjem dove završena je mevludska svečanost.

Molimo Uzvišenog Gospodara da nagradi sve one koji su doprinijeli i pomogli realizaciju ovog mevluda.

T. Irdin /T.Lamija

CATEGORIES
Share This