Medžlis Žepče ispratio hadžije put svetih mjesta

Medžlis Žepče ispratio hadžije put svetih mjesta

Kao što smo ranije pisali i obavještavali, a kada je u pitanju MIZ Žepče, na hadž ove godine, na osnovu prijava putem MIZ Žepče, a u organizaciji Rijaseta IZ-e u BiH, putuje 12 hadžija (11 iz džemata Žepče i 1 iz džemata Orčevići) i to: četiri bračna para, Rifat i Amira Mehmedović, Benjamin i Berina Hodžić, Edin i Aida Čaušević, Nijaz i Hasija Husičić, zatim, Fatima Skopljak i Šerif Krehmić, Takođe, sa našeg medžlisa, ove godine hadž će obaviti i dva bedela za naše džematlije koje su preselile na ahiret, za rahmetli Đulagu Nadžaka bedel je njegov brat hadžija Nuraga Nadžak, a za rahmetli Rabiju Bukvić iz Zavidovića, bedel je hadžija Ahmed Muhamed. Danas, 09.08.2018. godine, nakon ikindije-namaza, ispred zgrade MIZ Žepče, put svetih mjesta, Medine i Meke, džematlije, prijatelji, rodbina, ispratili su naše ovogodišnje hadžije. Nakon kraćeg odlomka iz kur'ana, kojeg je proučio glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić, te obraćanja od strane drugog imama džemata Žepče, Irdin ef. Tutnjića, uslijedilo je kraće druženje u dvorištu džamije. Prisutni su bili, pored glavnog imama i imama džemata Žepče, i predsjednik IO MIZ Žepče, gosp. Armin Beća, te predsjednik “Ilmijje” MIZ Žepče, Fadil ef. Imamović. Uz mnoštvo suza, te bratskih zagrljaja, dočekali smo i autobus, koji će hadžije prevesti do Sarajeva. Planirani let je večeras, nešto iza pola noći. 

Molimo naše hadžije, da upute dove Stvoritelju i Gospodaru, da nam svima olakša i ukaže na pravi put. 

Molimo dragog Allaha dž.š. da naše hadžije čuva, te da ih, ako Bog da, žive i zdrave vrati svojim kućama, a hadž primljen, Amin!

A ovu informaciju, završit ćemo stihovima kaside “…Istočni vjetre, kad stigneš jednoga dana u Harem, Revdi od nas selam ćeš, u njoj je, Resul Muhterem !”

T.Ir. – foto; Irdin i Benjamin T.

CATEGORIES
Share This