Iftar i dova za novi početak “Bositex”-a

Iftar i dova za novi početak “Bositex”-a

Ferid i Dušanka Ajan iz Ozimice, MIZ-e Žepče, vlasnici privatne firme BOSITEX, organizirali su 17.07.2014.godine, iftar za uposlenike i prijatelje a upovodu novog početka pomenute firme. Naime, firma je formirana još 2001.godine i do ove 2014. radila je u iznajmljenim prostorijama u Begov Hanu, da bi u maju 2014.godine, kompletna proizvodnja i sjedište firme preselilo u vlastite prostore u Donjoj Golubinji.

Međutim, Allahovom voljom i odredbom, velika katastrofa koja je pogodila prostore našeg medžlisa, nije zaobišla ni Donju Golubinju, a samim time ni proizvodnu halu BOSITEX-a. Tom prilikom, dio objekta je bio potopljen. To je i razlog zašto se ovaj lijepi događaj desio upravo ovih dana.

Iftaru su prisustvovali prijatelji Ferida i Dušanke, zatim uposlenici, a kao posebni gosti i prijatelji, bili su tu i glavni imam MIZ-e Žepče, h. Izet ef. Efendić, predsjednik IO MIZ-e Žepče Armin Beća, zatim imam džemata Donja Golubinja, Suljo ef. Grabus, te imam džemata Ozimica, Fadil ef. Imamović. Nakon iftara proučena je i dova za novi i uspješan početak tekstilne industrije, BOSITEX.
Molimo Allaha dž.š. da ovo hairli djelo od njih primi i ukabuli, a takođe neka Uzvišeni primi dovu i podari nafaku, kako vlasnicima tako i uposlenim. Amin !

CATEGORIES
Share This