Halka Kur'ana džemata Žepče obilježila Dan državnosti BiH

Halka Kur'ana džemata Žepče obilježila Dan državnosti BiH

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine polaznice halke Kur'ana iz džemata Žepče održale su radionicu i druženje. Razgovarale su o značaju ovog praznika i važnosti brige za svoju domovinu i kako one mogu doprinijeti očuvanju njenih vrijednosti.
Kratku radionicu na temu ” Pristup konfliktnim situacijama” održala je muallima Sara Botić Na radionici su žene podijeljenje u parove i imale su zadatak da nacrtaju zajedno crtež, jednom olovkom i bez dogovora koji će crtež nacrtati. Nakon toga su na poleđini papira crtale crtež po svom izboru. Nakon završenog crteža žene su iznosile svoja iskustva o tome kako su se osjećale dok su zajednički crtale, ko je bio dominantniji u radu, ko se samo prepustio da drugi crta, kako su to riješile da dovrše rad i kako su se osjećale dok su crtale crtež po želji?
Prof. Sara Botić kazala je kako je važno da ne budemo samo pasivni posmatrači dešavanja oko nas niti da hranimo svoj ego “samo ja”. Za napredak zajednice, društva, pa i države potrebno je da svaki pojedinac radi onako kako najbolje umije, ali uz kompromis i dogovor da zajednički svi napredujemo.
Nakon radionice, žene su nastavile druženje uz kafu i slatko.
S. Botić / I. Tutnjić

CATEGORIES
Share This